Turcescu, ofiter acoperit Reactii din presa: Delir mistic, porc tupeist, jivina si sluga

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 08:57
19253 citiri
Turcescu, ofiter acoperit Reactii din presa: Delir mistic, porc tupeist, jivina si sluga
Foto: Facebook/Robert Turcescu

Reactiile colegilor din presa la dezvaluirea de duminica a lui Robert Turcescu legat de faptul ca a fost ofiter acoperit al serviciului secret al Armatei sunt din cele mai diverse: de la acuzatii si violenta de limbaj, la circumspectie si asteptarea unei noi miscari, care sa probeze un dublu joc.

Cristoiu: Am ras. Turcescu o luase razna de tot

"Am ras, pentru ca ofiterii sub acoperire, daca vor sa se retraga, dispar din viata publica, nu scriu pe blog. (...) Toti cei care se indoiesc de adevarul momentului creat de Robert Turcescu invoca falsitatea documentelor reproduse. Un livret militar de rezervist, in conditiile in care si daca ar fi lucrat la DIA, Robert Turcescu n-ar fi avut drept legitimatie livretul de rezervist. Ca sa nu mai spun ca ofiterul acoperit nu merge la casieria unitatii pentru a primi bani salariul impreuna cu fluturasul, din simplul motiv ca s-ar trada fata de casiera!", scrie ironic Ion Cristoiu pe blog.

Jurnalistul relateaza ca a vazut emisiunea de duminica seara de la B1 TV in care Turcescu isi explica deconspirarea.

"Robert Turcescu, gazetarul care facea ca trenul cand interlocutorul batea cimpii si nu vorbea la obiect, o luase razna de tot. Fara a spune macar un lucru concret, cerinta minima - stie el ca ziarist - pentru orice afirmatie, inclusiv despre tine insuti, el a vorbit de marea eliberare pe care a trait-o azi, despre Dumnezeu, pe un ton exaltat, de personaj din Dostoievski si nu de ins real", scrie Cristoiu.

Turcescu, ofiter acoperit: Reactii politice cu citate din Evanghelie

Cristoiu i-a fost coleg la B1 TV lui Turcescu, dar asta nu il impiedica sa il acuze ca joaca un rol.

"Daca nu-i o brusca imbolnavire (ceea ce nu cred, pentru ca n-a cazut in capcana de a spune ceva concret), Robert Turcescu face un joc operativ. Ca gazetar si nu ca ofiter sub acoperire, pentru ca un ofiter sub acoperire n-are crize de constiinta in direct la tv. Cred ca acest joc, de care-l cred in stare pe Robert Turcescu, e in stransa legatura cu mult discutata chestiune a ofiterului acoperit printre candidatii la prezidentiale", este ipoteza lansata de jurnalistul Ion Cristoiu.

Badea si Gadea ii sar la gat: Sa-l ia dracu! Porcul asta tupeist, impostor, sluga, escroc...

Nu este o noutate pentru nimeni ca Mircea Badea are o relatie extrem de tensionata cu Robert Turcescu, cu chemari in instanta si procese pierdute la activ. Asa incat nu e de mirare atacul pe care realizatorul TV de la Antena3 l-a lansat duminica seara referindu-se la recent deconspiratul Turcescu.

"Pe Robert Turcescu sa-l ia dracu! Sa-l ia dracu! Porcul asta tupeist este, asa cum am sustinut mereu, un impostor si un escroc (...) E limpede ca astia din servicii incep sa se mursece intre ei. Si sa se dea in gat. Porcul n-a mai avut incotro si a recunoscut. Astept aceleasi minunatii si in cazul japitelor din 'justita independenta", a scris pe Facebook Mircea Badea.

La randul sau, Mihai Gadea a spus la Antena 3 ca toata atitudinea lui Turcescu fata de Traian Basescu nu se poate explica decat prin faptul ca i-a fost sluga:

"Nu poti sa faci ce a facut colonelul, daca nu esti o sluga. Colonelul de-a lungul istoriei a facut atatea mizerii, incat inca una sa o mai scrii.... Acum comanda era sa scrie ca este Ponta ofiterul acoperit. Mizeria trage la mizerii. Tic tac, scria el despre timpul care se scurge pentru Ponta, ar fi trebuit sa foloseasca pentru gura ca miroase. Escrocii astia si-au batut joc de Romania si de dumneavoastra".

CTP: Delir mistic, prestatie TV stranie, daca nu aberanta

Mult mai circumspect si mai putin inclinat la acuzatii a fost Cristian Tudor Popescu.

"Trebuie o pozitie organelor, a institutiilor in cauza, a MApN, a serviciilui respectiv de informatii al Armatei", a explicat editorialistul pentru Digi24.

"Tot ce pot sa analizez e prestatia televizata a lui Robert Turcescu, pentru ca am vazut-o. E cel putin stranie, daca nu aberanta (...) Ne amintim povestea cu Oprea si cu acele liste de avansari, acum se afla in fata unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o", a mentionat jurnalistul.

"Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afisat in seara asta. Nu inteleg termenii pe care i-a folosit, in legatura cu ce? Impresia e ca cel putin sa fi omorat pe cineva ca sa folosesti genul asta de termeni dostoievskieni in mizerie, din astia cu eliberare, cu uitati-va in adancul vostru", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

CTP asteapta mai multe lamuriri de la Turcescu, despre care spune ca vorbeste de parca ar fi omorat pe cineva.

"El trebuia sa explice telespectatorilor, iata eu ce am a va spune, voi sunteti judecatorii mei. Ori acum a fost ceva de genul: nu vorbesc decat in fata Marii Adunari Nationale (...) Nu stiu cat de vinovat e Turcescu, ce a facut, pentru ce se pocaieste, se spovedeste, marturiseste in felul asta. Parca e un pastor de prin Noua Anglie", a declarat el.

Tolontan: Ma deruteaza nonreactia Ministerului Apararii

Jurnalistul de la Gazeta Sportului Catalin Tolontan si-a exprimat surprinderea cand a aflat vestile despre "ofiterul" Turcescu, insa mai mult il deruteaza lipsa de reactie de la MApN.

"Sunt si eu uluit, desi n-am nicio certitudine daca este o farsa sau un lucru adevarat", a declarat pentru Pagina de Media Catalin Tolontan.

"Ce ma deruteaza este insa nonreactia Ministerului Apararii care, in mod normal, ar trebui sa spuna daca ar fi o farsa, ca jurnalistii sunt cu metaforele, iar ei cu operatiunile acoperite si sa nege orice legatura cu evenimentele acestea", a subliniat Tolontan.

Banciu: Astia care vorbim urat o sa ramanem singuri!

Colegul de la B1 TV al lui Turcescu, Radu Banciu, crede ca a fost vorba de un denunt fara onoare al unui om fara scrupule.

"Uite ca pana la urma, astia care vorbim urat o sa ramanem singuri! Daca vorbesti frumos, astia au ceva de ascuns. Un denunt fara onoare, un om fara scrupule, care si-a mintit familia, colegii ca isi facea meseria. In fiecare seara ne spunea la televizor ca el e jurnalist, ca isi face meseria. Am spus eu vreodata ca sunt coleg cu vreunul care face presa? Pentru ca nu am incredere in jurnalisti, nu am incredere in oameni. (...) Nu am fost inconjurat decat de lichele.

Exceptiile sunt nesemnificative. Turcescu a venit la televiziunea lui, dupa ce a fost santajat.... Dardaia, mi-au spus colegii. Turcescu a fost un fariseu si o jivina pana in ultima clipa. Faptul ca a tinut ascuns asta vreme de 10 ani, el a fost fortat, pentru ca altfel nu mai avea de trait. Mie mi-e teama ca si-a negociat aceasta iesire", a acuzat Radu Banciu, in emisiunea sa de la B1 TV.

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

Robert Turcescu a dezvaluit ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1 TV, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a confirmat ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut.

"Eu insumi le-am pus astazi pe blogul personal. Este vorba de o marturisire publica, la termenul spovedanie inca reflectez pentru ca spovedania nu se face in public. Dar in ceea ce priveste documentele, sunt dispus oricand sa le arat in fata judecatorului si sa spun adevarul, ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Mi le asum, eu le-am pus acolo, eu am scris textul acela", a spus Turcescu, la B1 TV.

El a mai adaugat ca nu va mai face emisiuni si nu va mai aparea in public.

B.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Robert Turcescu ofiter acoperit, #reactii Turcescu Badea Gadea, #reactii Turcescu CTP, #reactii Turcescu Cristoiu , #ofiter acoperit