Pentru cine canta Robert Turcescu? (Opinii)

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 17:05
7813 citiri
Pentru cine canta Robert Turcescu? (Opinii)
Foto: trombon.ro

Robert Turcescu a rabufnit de curand. La adresa unuia dintre criticii sai constanti, Mircea Badea, despre care toti sustinatorii Puterii zic ca nu este altceva decat "trompeta Varanului Felix". S-a declansat un razboi al declaratiilor, care usor ar fi putut fi evitat daca Turcescu nu facea acel gest deplasat. De ce deplasat si de ce Turcescu?

Actiunea lui Robert Turcescu ne-a aratat ca in aceasta tara nimeni nu poate sta linistit, gandindu-se la siguranta datelor sale personale. Desigur, nu putem sti daca actiunile domnului Turcescu contin un sambure de adevar sau sunt simple speculatii. De ce Turcescu? Pentru ca prin ochii acestui jurnalist putem vedea adevarata stare a presei romanesti. Plina de subiectivism politic si fara obiectivitate jurnalistica.

In ce a constat actiunea incriminata a realizatorului de la B1 TV? A postat pe contul sau de Facebook cateva cifre seci, dupa cum le-a numit: datorii catre ANAF, pentru Mircea Badea, de 100.000 de euro, si tot cam pe atat pentru Mihai Gadea, reprezentand TVA neplatit catre stat, ca urmare a depasirii plafonului pentru care PFA era scutit de plata acestei taxe.

Daca lucrurile stau in acest fel, Badea si Gadea trebuie sa-si plateasca datoriile, la fel ca si ceilalti artisti aflati in aceasta situatie. Este normal ca intr-o tara sa cunosti legile si sa te conformezi acestora.

Paradoxal este cum de o persoana privata, ca Turcescu, are acces la astfel de informatii, care ar trebui sa fie strict confidentiale. Bineinteles, presupunand ca cifrele avansate de el sunt reale si nu blufeaza. A te duela cu inamicul in ironii nu face rau nimanui, insa cand vii in fata publicului si nu poti decat sa afirmi ca ai "surse", situatia se schimba radical.

Si eu, ca orice platitor de taxe din Romania, m-as putea trezi maine cu cifrele impozitelor mele postate de Turcescu pe Facebook, reprezentand cine stie ce castiguri din dobanzi sau dividende, pe care le-am realizat.

Badea nu a ezitat sa-l atace pe fostul manager al Realitatii Fm, numindu-l "sluga basista". Uitandu-ne la traseul lui Turcescu, nu putem observa decat o traiectorie, care in mentalul colectiv l-a invaluit in portocaliu. "Sa iesim din zona ipocriziei", a afirmat Robert pentru paginademedia.ro, cand i s-a cerut sa dea explicatii pentru gestul sau.

Pai, hai sa iesim. Sunt fapte retinute de retina publica, nicidecum inventate.

Alegeri prezindentiale, 2009

Dupa indelungi negocieri, staff-urile de campanie ale celor doi candidati ramasi in ultimul tur, Geoana si Basescu, au cazut de acord asupra unui moderator, Robert Turcescu. Se stie foarte bine ca Geoana a iesit sifonat din acea confruntare, din cauza unui ziarist, fost la Catavencu, actualmente la Kamikadze, care i-a dat posibilitatea lui Basescu sa intrebe ironic: "V-a placut la Vantu aseara, domnule Geoana?".

Majoritatea privitorilor au ramas surprinsi, insa, de reactia moderatorului Turcescu, la juramantul stramb al lui Basescu. Moderatorul a propus un juramant pe Biblie, Basescu a raspuns altceva si asa a ramas, fara ca Turcescu sa revina asupra intrebarii.

Stenograme: Vantu-angajati Realitatea

O serie de convorbiri stenografiate, intre SOV si cativa angajati de frunte ai Realitatea Media, au aparut, nu se stie de unde, in presa. Ele prezentau un tablou general al atmosferei din trustul media, zugravit in timpul campaniei si alegerilor prezidentiale de acum doi ani.

Nume sonore ale trustului, precum Stelian Tanase, Corina Dragostescu sau Adrian Ursu, erau prezentate intr-o lumina proasta, intr-o supunere totala fata de patron care dadea indicatii si facea speculatii despre viitorul presedinte si despre viitorul politic al tarii.

Mai toti ziaristii trustului apareau in aceste stenograme, mai putin un nume, Robert Turcescu. Greu de crezut ca un simbol al Realitatii Tv, inca de la infiintare, n-ar fi fost prezent pe langa SOV in acele momente, nefiind indicat in stenograme drept ascultator si executant al indicatiilor.

S-a gasit Popa

La cateva ore de la demisia sa din cadrul trustului Realitatea, Robert Turcescu intra in direct la emisiunea lui Adrian Ursu, Ora de Foc, sub pretexttul ca datorita bunelor relatii de amicitie dintre el si moderator vrea sa ofere in exclusivitate date din rechizitoriul procurorilor, referitor la complicitatea lui SOV cu fuga lui Nicolae Popa in Indonezia.

Poetul Mircea Dinescu, prezent in studio, a ramas siderat constatand ca un raport al procuraturii era in mainile unui jurnalist care pana mai ieri isi lua simbria de la Sorin Vantu.

Ce am prezentat mai sus sunt pure intamplari si nu fac decat sa puna intrebari. Certitudinile vin pe zi ce trece, mai ales daca ne uitam ca presedintele tarii se dezlantuie langa Turcescu si Cristoiu, mai ceva ca langa Rodica Culcer si Radu Moraru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Robert Turcescu Mircea Badea, #Robert Turcescu Facebook, #Turcescu Realitatea Cristoiu , #Realitatea TV