Exercitii de schizofrenie

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 12:32
6679 citiri
Exercitii de schizofrenie

Multi politicieni, jurnalisti si analisti au sanctionat-o pe Roberta Anastase pentru replica in care l-a acuzat pe Mircea Geoana ca "face afirmatii de tip schizofrenic" pentru "a se exonera de responsabilitate" pe tema justitiei.

Criticile la adresa violentei cu care a ripostat Anastase au fost, in mare parte, indreptatite: in general, atunci cand unica solutie de raspuns devine insulta, e cazul, ca politician, sa incerci un curs de alfabetizare intr-ale retoricii.

Fara sa vrea, insa, presedintele Camerei Deputatilor a folosit cel mai potrivit cuvant pentru a descrie relatia actuala dintre PSD si PD-L.

Ce altceva decat "schizofrenie" politica poate defini mai bine felul in care ai lui Geoana si ai lui Basescu se vaneaza, se acuza, se scuza si se lapideaza cu pietroaie verbale sase zile pe saptamana, pentru ca intr-a saptea nu sa se odihneasca, ci sa se impace in jurul mesei de la sedintele de Guvern?

In frunte cu Mircea Geoana, Roberta Anastase, Emil Boc sau Constantin Nita, pesedistii si pedelistii au inteles ca au o singura sansa de a se mai salva in fata electoratului de pedeapsa pentru o alianta pe care votantii nici unuia dintre partide n-ar fi acceptat-o inainte de alegerile din noiembrie 2008: legiferarea si exersarea oportunismului politic, pana cand alegatorii vor fi daca nu convinsi, atunci macar suficient de zapaciti cat sa voteze din inertie.

Metoda - acest tango al absurdului in care se apropie si se despart, incercand sa convinga ca pot fi in acelasi timp si adversari si aliati. Ii desparte o campanie electorala si interesele pentru prezidentiale, dar ii unesc banii publici pe care ambele partide si-au dorit sa ii administreze.

Si-au impartit ministerele ca la "Tara, tara, vrem ostasi!", dar dupa ce ies din Palatul Victoria isi seteaza alarmele de la telefoane ca sa-si aduca aminte ca a venit, din nou, ceasul razboiului.

Cea mai noua reprezentatie din dansul oportunismului au dat-o, marti, Traian Basescu si Mircea Geoana. Pe 17 februarie, in saloanele ermetice pentru public de la Palatul Cotroceni s-au inteles ca niste aliati ce sunt in privinta Codurilor prin care toti pretend ca vor reforma Justitia.

Dupa nici trei luni, tema le-a devenit ambilor utila in sensul invers: al discordiei numai buna de afisat in campania electorala.

Doritor sa se arate cat mai preocupat de subiect, Geoana a cerut inca o intalnire "cu toti factorii responsabili". In loc sa-i raspunda cu "da" sau "nu" si eventual cu argumente, Basescu nu a scapat ocazia sa-l taxeze pentru ca nu si-a respectat angajamentele din februarie.

In timp ce presa rostogolea in bucla declaratiile celor doi, solutia a venit pe filiera cea mai eficienta: Viorel Hrebenciuc, care a reusit macar sa comunice cu seful statului intre patru ochi. Acelasi Hrebenciuc care, la emisiunea "Vorbe grele" difuzata luni seara, se straduia sa-l convinga pe moderatorul Victor Ciutacu si pe subsemnata ca pe pesedisti si pe pedelisti ii unesc si ii despart doar viziunile diferite despre interesul national.

Daca asa e, atunci explicatia ramane una singura: om fi noi schizofrenici si ei normali...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Anastase schizofrenie, #PSD PDL Guvern, #Geoana Basescu atac , #Mircea Geoana