Anastase, despre nominalizarea lui Lazaroiu ca ministru: O greseala

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 19:03
1184 citiri
Anastase, despre nominalizarea lui Lazaroiu ca ministru: O greseala
Foto: dinorasulmeu.ro

Presedintele Camerei Deputatilor nu este multumita ca Lazaroiu a fost ales ministru al Muncii. Ea considera ca fostul demnitar nu s-a concentrat suficient pe ce avea de facut in cadrul functiei sale.

"Cred ca a fost o greseala nominalizarea lui Sebastian Lazaroiu; a fost o sansa data dumnealui, dar a esuat in acest demers. Eu sunt convinsa ca daca s-ar fi focalizat mult mai mult pe ceea ce inseamna minister, ministerul care iti ofera sansa de a explica foarte mult, iar romanii au nevoie de aceste explicatii, daca s-ar fi focalizat mai mult pe aceasta activitate atunci, cu siguranta, ar fi fost un mandat de succes", a declarat Roberta Anastase duminica la Europa Fm.

Potrivit acesteia, premierul Emil Boc s-a consultat cu liderii PDL si l-a informat "cu siguranta" si pe presedintele Traian Basescu, inainte sa ia decizia revocarii lui Sebastian Lazaroiu.

"Primul ministru a discutat cu fiecare dintre noi. Si asa cum in momentul in care l-a nominalizat pe Sebastian Lazaroiu, aceasta decizie a luat-o in urma votului din Biroul Permanent National, si pentru revocarea dansului am avut discutii cu premierul", a spus prim-vicepresedintele PDL.

Anastase a adaugat ca, cel putin in ceea ce o priveste, discutia a avut loc telefonic.

Alegeri cu sau fara sigla?

Intrebata daca sigla PDL va aparea pe buletinul de vot la alegerile ce vor avea loc in 2012, Roberta Anastase a declarat ca partidul va decide la momentul potrivit sub ce forma se va prezenta la alegeri.

"Vom decide la momentul respectiv in ce formula se va candida in momentul alegerilor. Dar ceea ce va pot spune cu siguranta este ca nu vom schimba nici denumirea, nici sigla, nici culoarea partidului", a spus ea. "Noi vorbim in acest moment de o miscare pe care PDL o poate initia, dar aceasta decizie inca nu a fost luata. Eu, personal, sustin aceasta idee(...)", a precizat Roberta Anastase, adaugand ca "ar fi poate foarte bine" daca in partid s-ar discuta despre "oportunitatea sau nu a unui astfel de proiect".

Roberta Anastase neaga ca disparitia siglei PDL de pe buletinele de vot ar inseamna o fuga de raspundere in fata alegatorilor pentru guvernarea Boc.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca demersurile de modificare a Constitutiei nu au sanse in actuala legislatura.

"Nu mai suntem in situatia sa putem trece modificarea Constitutiei. Mi-e foarte greu sa cred ca vom reusi. Asta nu inseamna ca nu vom incerca. Dar e imposibil. Exista o asemenea ferocitate, o opozitie extraordinara, chiar si la a discuta", a explicat ea.

Roberta Anastase a precizat ca, in lipsa majoritatii necesare pentru modicarea Constitutiei, PDL se va concentra pe legea electorala care presupune reducerea numarului de parlamentari si pentru votul uninominal'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PDL, #Biroul Permanent National, #Sebastian Lazaroiu, #Ministrul Muncii PDL , #presedinte Camera Deputatilor