Anastase: Nu sustin actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:11
1284 citiri
Anastase: Nu sustin actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor
Foto: Arhiva

Roberta Anastase a anuntat miercuri ca nu sustine actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor, pentru 2012, care presupune marirea fondului aflat la dispozitia presedintelui Camerei.

"Nu sustin actuala forma a bugetului Camerei Deputatilor care presupune marirea fondului aflat la dispozitia presedintelui Camerei. Discutiile pe forma finala a bugetului Camerei Deputatilor s-au purtat in perioada in care eu ma aflu intr-o vizita oficiala in Georgia. De aceea, nu inteleg sa fiu facuta responsabila pentru ceva ce nu am discutat si nici nu sustin", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Roberta Anastase anunta ca banii pe care ii are la dispozitie sunt folositi pentru personal.

"Pentru infomarea opiniei publice vreau sa precizez ca acest fond aflat la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor este folosit exclusiv pentru ajutoare materiale acordate personalului din cadrul Secretariatului General al Camerei Deputatilor, in baza documentelor justificative, in cazuri de boala, deces in familie, dificultati financiare si pentru actiuni umanitare.

Fac, de asemenea, precizarea ca, la finele anului 2010, a ramas neutilizata, la articolul bugetar Fond Presedinte, suma de 22.986,54 de lei", a mai spus Roberta Anastase.

Deputatul PSD Mircea Draghici a declarat, miercuri, ca bugetul presedintelui Camerei Deputatilor, cheltuielile pentru combustibil, cele cu asigurarile sociale si "alte cheltuieli aberante" au crescut nejustificat in bugetul Camerei pentru 2012.

"Fondul aflat la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor creste de la 115.000 lei la 200.000 lei. Este un exempu pentru romani cum sa fim solidari si sa trecem prin criza", a precizat Mircea Draghici adaugand ca acesta este un exemplu al solidaritatii PDL si a Coalitiei in dauna "noastra a tuturor celorlalti care trebuie sa trecem prin criza".

I.U.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Roberta Anastase buget 2012, #nesustinere buget 2012 Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor