Anastase: Opozitia ofera un spectacol politic, asa, ca sa nu ne plictisim

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 12:02
2731 citiri
Anastase: Opozitia ofera un spectacol politic, asa, ca sa nu ne plictisim
Foto:Antena3

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, considera ca nu se poate vorbi despre un blocaj in Parlament, pentru ca se lucreaza atat in comisii cat si in plen, ci doar despre un "spectacol politic" oferit de Opozitie, "asta asa, ca sa nu ne plictisim".

In opinia sa, sedinta asa-zisului Birou Permanent convocat joi de Adrian Nastase si Ludovic Orban este doar "un spectacol politic pe care il fac o parte din colegi".

"Biroul Permanent al Camerei este unul singur si este condus de presedintele Camerei sau de catre o persoana desemnata de aceasta", a mai precizat Roberta Anastase in cadrul unei emisiuni la Antena3, apreciind, inca o data, ca sedinta convocata si condusa joi de Adrian Nastase intra la categoria "gesturi de spectacol politic".

Opozitia a convocat propriul Birou Permanent ca sa o sanctioneze pe Anastase

Nastase: Basescu sa adreseze apelul la responsabilitate celor care conduc azi

De altfel, Roberta Anastase a explicat ca pe ordinea de zi a respectivei sedinte au figurat discutarea Bugetului de stat pe anul viitor, in conditiile in care Guvernul nu a sesizat inca Parlamentul si nu a depus proiectul de lege, sau discutarea bugetului Camerei Deputatilor, cu toate ca acesta tocmai fusese respins si retrimis la secretariatul general pentru reevaluare.

"Sigur, dezbaterea publica e suculenta", a recunoscut Roberta Anastase, criticand partidele de Opozitie ca in loc sa inteleaga momentul dificil in care se afla Romania au decis sa respinga dialogul cu Puterea si sa urmareasca doar interese electorale.

"In diverse tari, Opozitia si Puterea au ales sa abordeze acest moment dificil prin dialog. Opozitia din Romania a decis ca daca tarii ii merge rau, ei castiga in 2012 alegerile. In aceste conditii e rolul Puterii sa scoata romania din criza", a mai afirmat Roberta Anastase.

Mircea Dusa (PSD): Trebuie sa ajungem la alegeri anticipate

Presedintele Camerei Deputatilor a fost contrazis de liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa. Acesta a intervenit telefonic in emisiune, precizand ca Biroul Permanent organizat joi de Opozitie a fost regulamentar, spre deosebire de cel organizat de Putere, la care au participat doar 6 membri, deci fara cvorum in opinia sa.

Intrebat care este solutia, in aceste conditii, Dusa a afirmat: "trebuie sa ajungem la alegeri anticipate, pentru ca Parlamentul este denaturat si nu mai reflecta votul populatiei".

Solutia sa a fost insa respinsa de Roberta Anastase. "Romanii asteapta de la noi intelepciune si dialog. (...) La nivelul clasei politice exista o radicalizare, pentru ca partidele politice si-au ales anumite instrumente de batalie. In alte tari s-a facut un armistitiu pe anumite perioade de timp, chiar daca nu a fost asumat public. (...) La noi, Opozitia a declansat acest razboi. Mergem mai departe, ca in orice batalie binele invinge. Deocamdata, avem parte de mult spectacol politic, asa, ca sa nu ne plictisim", a conchis Roberta Anastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Roberta Anastase Birou Permanent, #Anastase opozitie, #Anastase PSD PNL , #presedinte Camera Deputatilor