Anastase: Taierea diurnelor se aplica tuturor parlamentarilor care au lipsit

Luni, 05 Martie 2012, ora 17:06
1665 citiri
Anastase: Taierea diurnelor se aplica tuturor parlamentarilor care au lipsit
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, ca taierea diurnelor de sedinta se aplica tuturor parlamentarilor care au lipsit, indiferent daca sunt de la opozitie sau de la putere, aratand ca nu se fac discriminari intre parlamentari.

"Se aplica aceste taieri (ale diurnelor - n.r.) tuturor celor care au lipsit. Nu vorbim de grupuri politice, ci vorbim despre acei parlamentari care au lipsit (...) Nu se fac discriminari intre parlamentari. Toti acei parlamentari care au lipsit vor avea diurnele taiate", a precizat Roberta Anastase.

Ea a aratat, in legatura cu faptul ca liderii de grup pot sa motiveze absentele parlamentarilor, ca secretarul Biroului Permanent Mihai Voicu se ocupa cu verificarea acestor motivatii si ca are rezerve ca vreun grup parlamentar va incerca sa transmita motivatii pentru cei care au absentat, in afara cazurilor medicale.

"Exista un secretar al Biroului Permanent al Camerei care se ocupa de verificarea acestor motivatii, este domnul Mihai Voicu. Dansul va verifica. Am rezerve sa cred ca vreun grup parlamentar va incerca sa-i motiveze pe cei care au absentat, cu exceptia cazurilor medicale", a afirmat Anastase.

Ea a mai spus ca taierea diurnelor celor care au lipsit este prevazuta in Regulament.

In legatura cu cei care absenteaza la lucrarile comisiilor, Anastase a spus ca este considerat ca un deputat dintr-o comisie lipseste atunci cand comisia este convocata si nu se prezinta la sedinta si cand este program de comisii.

"Lipseste un membru de la comisie cand comisia este convocata si are program", a spus Anastase, adaugand ca nu este vina parlamentarului daca acea comisie nu a fost convocata. "Daca nu a fost convocata sedinta, este vina presedintelui de comisie sau presedintele de comisie nu a avut ordine de zi proiectata. Aici chiar nu este vina parlamentarului", a mai spus presedintele Camerei.

Ea l-a criticat pe liderul PSD Victor Ponta, aratand ca acesta a deschis iar acest subiect fara sa ceara demisia "chiulangiului sef Crin Antonescu si turnatorului dovedit al securitatii Dan Voiculescu".

"Domnul Ponta iarasi a deschis subiectul asta si nu discuta despre ceea ce ar trebui sa discute. Nu l-am vazut pe domnul Ponta cerandu-i demisia nici chiulangiului sef Crin Antonescu si nici turnatorului dovedit al securitatii Dan Voiculescu. Pana atunci i-am spus sa taca", a spus Anastase.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#taiere diurne parlamentari, #Anastase taiere diurne parlamentari, #greva USL, #greva parlamentara , #presedinte Camera Deputatilor