Roberta Anastase, cercetata penal dupa votul pe Legea pensiilor

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 10:14
11368 citiri
Roberta Anastase, cercetata penal dupa votul pe Legea pensiilor
Foto: Arhiva

Pe numele presedintelui Camerei Deputatilor a fost emis un dosar de cercetare penala in urma plangerii depuse de parlamentarii PSD dupa scandalul votului pe legea pensiilor.

"Este o plangere inregistrata pe data de 27 septembrie. S-a repartizat spre solutionare sectiei de urmarire penala si criminalistica. Este constituit un dosar de urmarie penala pe numele doamnei Roberta Anastase", a declarat pentru Adevarul procurorul Simona Frolu, din cadrul Biroului de presa al PICCJ.

Ulterior, potrivit unui comunicat remis marti de Parchetul General, pe 28 septembrie a fost inregistrata pe rolul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, plangerea formulata de Alianta PSD-PC impotriva presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase si a secretarului acestei Camere, Sever Voinescu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii in legatura cu desfasurarea votului la Legea pensiilor in Camera Deputatilor.

"Cauza se afla in faza actelor premergatoare si este in lucru la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in comunicatul citat.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat luni grupului PD-L din Camera Deputatilor sa o inlocuiasca pe Roberta Anastase din functia de presedinte cu alta persoana pentru a debloca activitatea institutiei.

Intrebat de jurnalisti daca se pune problema inlocuirii Robertei Anastase de la presedintia Camerei inferioare a Parlamentului, presedintele PD-L Emil Boc a spus ca acest lucru este "exclus".

"Roberta Anastase este sustinuta de PD-L fara niciun fel de retinere, nu a fost niciun fel de discutie cu privire la posibila schimbare din functie a Robertei Anastase", a subliniat Emil Boc.

Scandalul pentru Legea pensiilor

PSD a depus o plangere penala impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu pe 21 septembrie, acuzandu-i de abuz in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii.

Purtatorul de cuvant al PSD Radu Moldovan declara atunci ca cei doi ar trebui sa raspunda in fata unui judecator pentru faptele lor, intrucat au incercat sa "fure votul".

Tot atunci, avocatul PSD, Clementina Camel, a anuntat ca atat Roberta Anastase, cat si Sever Voinescu risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Scandalul legat de votul final dat pe Legea pensiilor a inceput luna trecuta. Dupa o sedinta de 10 ore, Roberta Anastase a anuntat ca in sala erau 170 de deputati, cand in realitate erau doar 80, asa ca Legea pensiilor a fost adoptata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Roberta Anastase dosar penal, #Roberta Anastase plangere PSD , #presedinte Camera Deputatilor