Roberta Anastase: Guvernul Boc poate fi un model pentru Grecia

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 17:14
3436 citiri
Roberta Anastase: Guvernul Boc poate fi un model pentru Grecia
Foto: Arhiva

In urma intalnirii cu presedintele Greciei, Karolos Papoulias, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a realizat cat de mult au contat pentru Romania masurile luate de Guvernul Boc, de aceea premierul poate fi un exemplu pentru aceasta tara.

"Intalnirea cu presedintele grec mi-a confirmat inca o data, daca mai era nevoie, cat de dificila este situatia in Grecia si cat de importanta este in astfel de momente nu numai solidaritatea populatiei cu autoritatile, ci si solidaritatea intre statele membre UE. In dialogul pe care l-am avut, am realizat in acelasi timp cat de mult au contat pentru Romania masurile luate de Guvernul Boc, cu toate acuzele aduse lui, pentru ca iata si pentru Grecia el poate fi un model", a declarat presedintele Camerei Deputatilor pentru Ziare.com.

Roberta Anastase a tinut sa le multumeasca romanilor pentru intelegerea de care au dat dovada, luand in considerare ca grecii au iesit in strada si s-au batut cu fortele de ordine, ca sa isi arate nemultumirea fata de masurile de austeritate.

"Trebuie in acelasi timp sa multumim romanilor pentru capacitatea de intelegere de care au dat dovada, de eforturile pe care le-au facut pentru ca Romania sa poata iesi din recesiune si sa intre din nou pe crestere economica. Nu trebuie insa sa multumim Opozitiei ale caror propuneri de acum un an ne-ar fi dus intr-o situatie similara cu cea a Greciei de azi.

Inca o data se dovedeste ca responsabilitatea si seriozitatea puse inaintea calculelor electorale reprezinta solutia de succes pentru Romania, in comparatie cu iresponsabilitatea si aventurismul celor doi lideri ai Opozitiei", ne-a mai declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Basescu, presedintelui Greciei: Apreciez ca n-ati amanat vizita

Presedintele Greciei, Karolos Papoulias, se afla in vizita oficiala in tara noastra in perioada 28 - 29 iunie. Acesta s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu si cu presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Vizita presedintelui Greciei in Romania a avut loc in contextul crizei economice si financiare cu care se confrunta aceasta tara, care cauta cu sprijinul UE cea mai buna solutie de a iesi din acest marasm.

Geoana, dupa intalnirea cu liderul grec: Nu poti cere unei natiuni un deceniu de austeritate

In cele doua zile in care presedintele elen se afla la Bucuresti, in Grecia a fost greva generala si ample proteste de strada fata de masurile de austeritate pe care noul Cabinet este nevoit sa le ia pentru a primi ajutorul financiar atat de necesar din partea celorlalte state membre UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Roberta Anastase Emil Boc, #model Emil Boc Grecia , #presedinte Camera Deputatilor