Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Sanctionarea Robertei Anastase, dezbatuta in sedinta secreta

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 14:35
2007 citiri
Sanctionarea Robertei Anastase, dezbatuta in sedinta secreta
Foto: Arhiva

Deputatii din Comisia juridica dezbat si voteaza, miercuri, in sedinta secreta, solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase pentru incalcarea Regulamentului. Anastase nu este prezenta la sedinta.

Deputatul PSD Florin Iordache a propus, marti, suplimentarea ordinii de zi a Comisiei juridice cu solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor pentru incalcarea Regulamentului forului, presedintele Comisiei, Daniel Buda, anuntand ca acesta va fi discutat in sedinta de miercuri.

Buda a propus discutarea solicitarii PSD miercuri, la ora 12.00, anunt ce a starnit nemultumirea colegilor sai de partid. Deputatul PD-L Mihail Boldea a sustinut ca este necesara invitarea presedintei Camerei. "Cred ca este normal s-o invitam si pe dna presedinte Roberta Anastase, este normal sa-si spuna punctul de vedere asupra solicitarii", a spus deputatul PD-L Mihail Boldea, care a propus ca dezbaterea sa aiba loc saptamana viitoare, insa Buda nu a revenit asupra deciziei.

Inca din luna iunie, PSD si PNL incearca sa obtina sanctionarea lui Anastase potrivit procedurilor Regulamentului. Mai intai, in vara, PSD a depus o sesizare la Comisia juridica deoarece Anastase nu a recunoscut votul pentru numirea pesedistului Valer Dorneanu la CCR, reluand procedurile, astfel incat a fost numit din partea Camerei pedelistul Mircea Minea.

O alta etapa a conflictului Anastase-opozitie a fost marcata de votul la Legea pensiilor, presedinta Camerei alegandu-se pe langa amenintarile cu sanctionarea potrivit Regulamentului Camerei si cu o plangere penala la PICCJ.

In fine, Anastase a starnit un nou val de antipatie cand a acceptat constituirea independentilor ca grup parlamentar si apoi cand a promovat in ultimele zile modificarea Regulamentului Camerei astfel incat deciziile in Biroul Permanent sa nu se mai ia in conditii de cvorum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#sanctionare Roberta Anastase, #Roberta Anastase Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor