Cine a trimis mailul invocat de Anastase ca "dovada" a santajului PSD?

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 19:23
7554 citiri
Cine a trimis mailul invocat de Anastase ca "dovada" a santajului PSD?
Foto: Antena3

Mailul pe care Roberta Anastase l-a prezentat ca dovada a "santajului" facut de PSD pe Legea pensiilor era semnat de Adriana Costescu, consiliera unui vicepresedinte PSD.

Informatia a fost dezvaluita de jurnalistii de la Realitatea TV, care au fotografiat foile fluturate de presedintele Camerei Deputatilor in timpul conferintei de presa de marti, in care a acuzat PSD ca a cerut 127 de miliarde de lei pentru a permite trecerea Legii Pensiilor prin Parlament.

Desi anuntase ca va da publicitatii mailul in care PSD cere banii si face presiuni asupra coalitiei aflate la Putere, Roberta Anastase nu a facut acest lucru, dar conform Realitatea TV, pe hartiile prezentate la conferinta de presa statea scris: "Cu multumiri, Adriana Costescu".

Conform site-ului Camerei Deputatilor, aceasta este seful Departamentului de studii parlamentare si drept comunitar si a lucrat la biroul parlamentar al vicepresedintelui PSD Valeriu Zgonea.

Deputatul PD-L Gelu Visan a facut mai multe precizari intr-o emisiune la Realitatea TV.

"Doamna Costescu lucreaza de 16 ani pentru PSD. (...)Propunerea a fost insa facuta in biroul domnului deputat PD-L Mircea Toader de catre reprezentantii PSD. S-a spus ca daca i se dau banii, PSD pleaca din sala si punctul de pensie trece la 39,9%(...) S-a negociat ca aceste localitati cu primari PSD, din Dolj si din toata tara, sa primeasca sume de bani in colegiile parlamentarilor PSD. Trebuia ca noi sa intervenim ca primul ministru sa dea o Hotarare de Guvern. Noi nu am negociat nimic, am zis 'sa ne ceara cat vor'. PSD a plecat din sala pentru cele 127 de miliarde de ei. Si cand arata la televizor cat se bat ei pentru pensionari le-am aratat oamenilor de fapt cum sunt", a explicat Visan aratand o lista cu primarii din intreaga tara pentru care social-democratii trebuiau sa primeasca bani.

Mai mult, deputatul PD-L a declarat ca cei de la PSD au trimis si o cerere de rectificare "cu vreo doua zile in urma".

Printr-un sms trimis pe telefonul Gabrielei Vranceanu Firea, Valeriu Zgonea a negat, marti seara, ca Adriana Costescu ar fi din PSD si ca social-democratii ar fi negociat cu PD-L. "Domnisoara Costescu nu mai lucreaza la noi la PSD de peste un an pentru ca e functionar public parlamentar. Oricum cine are face negocieri pe gmail?", a transmis Zgonea prin sms, el fiind plecat din tara.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a prezentat marti, dupa discursul presedintelui Traian Basescu in Parlament, dovada ca PSD a cerut 127 de milioane de lei pentru a trece Legea pensiilor.

Potrivit acesteia, PSD a facut solicitarea pe 15 septembrie, iar "pentru a concretiza" au trimis pe 17 septembrie, la ora 9.44 dimineata, la doua zile de la votul pe Legea pensiilor, un mail in care "erau prezentate multumiri pentru ajutor si intelegere".

"In schimbul banilor, PSD se angaja sa asigure ca Legea pensiilor va trece fara niciun fel de probleme. Trebuie sa stie pensionarii ca in fata le erau promise lucruri fara acoperire si in spate cereau bani pentru ei", a declarat Anastase.

"A fost o negociere in ziua votului si noi nu i-am dat curs", a mai afirmat Anastase.

Ponta: Daca mai credem minciunile Robertei Anastase, meritam sa ne conduca

Presedintele PSD, Victor Ponta, a negat vehement existenta unor negocieri cu Puterea pe tema Legii pensiilor.

"Doamna Anastase e un hot care a fost prins furand si improasca cu noroi. Precizez foarte clar ca, de cand sunt presedinte PSD, de pe 20 februarie, nimeni, niciodata, nu a discutat cu mine pentru niciun fel de vot. Nu cunosc asa ceva, am intrebat si eu colegii daca a existat o asemenea negociere (...) Cei pe care doamna Anastase ii cumpara cu bani ii gasiti in spate, la partidul independentilor al domnului Oprea", a replicat Ponta.

Mai mult, acesta a acuzat din nou ca Legea pensiilor a fost adoptata fraudulos si ca presedintele Traian Basescu in loc sa ceara reexaminarea legii s-a facut complice la respectiva frauda.

"Sunt perdele de fum si daca, noi, ca romani, o mai credem pe Roberta Anastase si pe toti ceilalti mincinosi, meritam sa ne conduca si sa isi bata joc de noi", a declarat Ponta.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Anastase mail santaj PSD , #PSD