PSD o reclama pe Roberta Anastase la Parchet si la Bruxelles (Video)

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 14:19
3905 citiri
PSD o reclama pe Roberta Anastase la Parchet si la Bruxelles (Video)
Foto: Antena 3

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat, marti, ca va depune plangere pentru abuz in serviciu impotriva Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, la Parchetul pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si la Comisia Europeana, acuzand Partidul Democrat Liberal ca vrea sa blocheze orice motiune si orice incercare de suspendare a presedintelui.

"S-a facut un nou pas ca in Parlament, motiunile sa fie impiedicate. Vor sa blocheze si o eventuala cerere de suspendare a presedintelui Romaniei. Faptul ca aceste abuzuri raman nesanctionate prin simpla regula a votului majoritar nu trebuie sa ramana nesanctionate prin tacerea noastra", a declarat Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

Vorbind despre Roberta Anastase ca despre "coada de topor" si "marioneta" presedintelui Traian Basescu, Ponta a mai spus ca, impreuna cu parlamentarii social-democrati, va declansa "actiuni de stopare ale acestor actiuni abuzive".

"In momentul in care impiedici Opozitia sa depuna o motiune de cenzura, in Romania se poate vorbi despre incetarea democratiei. Tonul meu foarte grav este generat de o situatie extrem de grava. Pana acum, in ultimii 20 de ani, nu s-a intrecut aceasta limita, speram ca semnalul nostru de alarma sa fie receptionat", a mai afirmat presedintele PSD.

PSD si-a boicotat propria motiune simpla pe Agricultura (Video)

"Vom depune sesizari si la Comisia juridica, la Parchetul de pe langa ICCJ. Sigur ca dna Anastase se bazeaza pe controlul asupra Comisiei juridice sau pe cel asupra Parchetului, dar pana la urma legile se vor aplica. La un moment dat vor raspunde in fata legii si vor fi trasi la raspundere pentru ceea ce fac astazi", a mai spus Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

El a precizat ca in urma discutiei cu "colegii de la PNL", PSD a decis sa sesizeze si forurile europene.

"Am vorbit cu colegii nostri liberali si vom instiinta Comisia Europeana ca practic, Romania nu mai indeplineste criteriile democratice la care s-a obligat, in momentul aderarii", a mai spus Ponta.

In plus, miercuri, PSD va incerca sa introduca din nou pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, discutarea motiunii de cenzura pe Agricultura.

Deputatii ar fi trebuit sa dezbata si sa se pronunte, marti, asupra motiunii simple a PSD pe tema agriculturii, dar initiatorii au renuntat la dezbatere, refuzand sa o citeasca in fata plenului, asa cum prevad procedurile parlamentare. Astfel ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, a considerat ca motiunea simpla a fost retrasa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta Roberta Anastase, #Victor Ponta motiune agricultura , #PSD