Anastase ar fi vrut Pachetul lui Miclea la Educatie

Marti, 18 August 2009, ora 23:30
2273 citiri
Anastase ar fi vrut Pachetul lui Miclea la Educatie
Foto: Realitatea Tv

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase nu este de acord cu Codul Educatiei propus de Ecaterina Andronescu, ci ar fi vrut ca reforma sa fie facuta pornind de la Pachetul de legi propus de comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea.

Asta a sustinut democrat-liberala in cadrul unei emisiuni de la Realitatea Tv, starnind revolta celorlalti invitati, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, fostul ministrul al Educatiei Andrei Marga si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu.

"Comisia este un cadru format de specialisti care au propus niste solutii care au fost asumate de clasa politica. Presedintele Basescu si-a asumat infiintarea Comisiei prezidentiale. Cred ca oamenii care au lucrat la Comisia prezidentiala chiar au facut o munca solida. Azi (marti) in dezbateri au fost 220 de oameni. Niciunul nu a contestat expertiza oamenilor acestia", a spus Anastase.

Cei trei i-au explicat lui presedintelui Camerei Deputatilor ca singura institutie care poate avea initiativa legislativa in domeniu este Ministerul Educatiei, celelalte propuneri fiind pur consultative.

"Legea Guvernului si a ministerelor stipuleaza cine are dreptul la initiativa. Guvernul ca sa trimita in Parlament un proiect de lege, acesta trebuie initiat de ministru, nu poate fi initiat de presedinte sau de ministrul Economiei sau de presedintele Camerei Deputatilor.

Cu trei luni inainte de prezidentiale este dorinta presedintelui Basescu sa fie o victorie personala, ca sa treaca in umbra ca Pactul pentru Educatie a ramas o foaie fara valoare", a replicat Orban.

"Anastase ar trebui sa fie mai rezervata. Asumarea pe Legea educatiei nu a fost in Europa, primul Pact s-a semnat in iunie 2000. Un pact este un act, srategia e ceva si legislatia e altceva. Ca s-a semnat un pact nu e obligatie pentru un proiect legislativ.

Este o confuzie de valori. Sigurul mandatar pentru propunere este ministerul. Codul Educatiei este cel mai cuplat la realitati. Pachetul de la Cotroceni este o plagiere a anilor 1996-2000", a spus si Marga.

Prezenta si ea la emisiune, Ecaterina Andronescu nu a apucat sa spuna prea multe insa, reiterand doar ca ea nu tine neaparat ca legile sa-i poarte numele.

"Cred ca am ajuns la o experienta in care spun nu ma intereseaza batalia politica. Educatia nu trebuie sa fie domeniul care sa dezbine, m-am saturat de galceava, nu cred ca e important sa impunem solutiile Miclea sau Andronescu.

Reprosez proiectului Miclea ca lasa multe lucruri la latitudinea ministerului, nu da stabilitate. Este necesar ca legea sa dea predictibilitate. Este necesar ca acest Cod sa asigure modernizarea sistemului", a spus ministrul Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Roberta Anastase, #Cod Educatie Andronescu, #legi Educatie Miclea , #stiri Roberta Anastase