Anastase: Prioritatea zero a PD-L este motiunea de cenzura

Joi, 10 Iunie 2010, ora 20:03
762 citiri
Anastase: Prioritatea zero a PD-L este motiunea de cenzura

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, ca "prioritatea zero" pentru PD-L este respingerea motiunii de cenzura si ca orice alta discutie pe diverse teme, inclusiv privind restructurarea Guvernului, poate avea loc doar dupa motiune.

"Prioritatea zero este motiunea de cenzura, dupa care se pot purta alte discutii" a spus Anastase pentru Mediafax.

Ea a aratat ca PD-L se afla "dupa o asumare, urmata de o motiune de cenzura" si, din acest motiv, primul lucru pe care il are in vedere este respingerea motiunii.

PD-L pregateste reducerea cabinetului Boc, nu doar prin renuntarea la agentiile de stat, ci si prin comasarea ministerelor, cinci portofolii urmand sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea, noteaza ziarul "Gandul".

Potrivit publicatiei, problema remanierii ar putea fi transata in primele doua saptamani dupa motiunea de cenzura a opozitiei. "Planul Negoita prevede un guvern mai suplu, programat pana la finalul lunii".

Ideea unui guvern mai suplu a fost lansata de vicepresedintele PD-L, Liviu Negoita, care a cerut in cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere.

"Conform calculelor facute de pedelisti, cinci portofolii ar urma sa fie atribuite democrat-liberalilor, doua ministere udemeristilor si unul progresistilor lui Gabriel Oprea. Tot Negoita i-a cerut premierului Emil Boc ca noua structura sa fie construita astfel incat fiecare ministru sa fie ajutat de maximum doi secretari de stat, iar consilierii personali sa dispara de pe statele de plata. Teza lui Negoita, care are sustinerea majoritatii deputatilor si senatorilor PDL, prevede de asemenea reducerea personalului din teritoriu, astfel incat la nivelul fiecarui judet sa existe cate un singur subprefect, iar deconcentratele sa dispuna de cate un sigur director adjunct", se arata in articol.

Surse citate de publicatie au precizat ca prin comasarea ministerelor, partidul va rezolva doua probleme: ar lua o masura care va aduce un sprijin moral din partea electoratului si i-ar forta pe ministrii "neperformanti" sa paraseasca Executivul.

Publicatia mentioneaza ca ministrii au primit sarcina ca, in maximum o saptamana, sa prezinte o schema de organizare a institutiilor pe care le conduc, care sa includa un numar redus de secretari de stat, dar si o reducere cu 25% a angajatilor pe care ii au in subordine.

Unii lideri PD-L considera ca o restructurare a ministerelor nu ar fi oportuna, intrucat aceasta ar presupune un vot in Parlament, in conditiile unei majoritati fragile, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Roberta Anastase motiune cenzura, #prioritate zero PDL , #stiri Roberta Anastase