Anastase spune ca pensiile parlamentarilor sunt motivul suspendarii ei

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 18:20
1459 citiri
Anastase spune ca pensiile parlamentarilor sunt motivul suspendarii ei

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat vineri, in cadrul lucrarilor Congresului Femeilor din PPE, ca incercarea de suspendare a ei din functie este cauzata de faptul ca se lupta pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

"Am ajuns intr-un punct foarte delicat in care ma lupt, alaturi de toti colegii din PDL, ca si parlamentarii Romaniei sa renunte la privilegiile lor, ca pensiile lor sa fie calculate ca tuturor cetatenilor Romaniei. Pentru asta ma lupt, pentru asta lupta ei sa ma suspende pe mine, dar daca asta este motivul, atunci sunt onorata."

"Multumesc pentru sprijinul aratat de PPE fata de PDL in momentul in care chiar avem nevoie de acest ajutor", a declarat, vineri, Anastase, in interventia sa in cadrul lucarilor Congresului Organizatiei de Femei a Partidului Popular European.

Anastase a spus ca incearca sa foloseasca experienta acumulata la Parlamentul European, alaturi de alte reprezentate ale PPE-W (organizatia de femei a PPE, n.r.), in politica interna a Romaniei si le-a spus femeilor crestin-democrate din Europa ca "este nevoie de femei in politica pentru a trai intr-o societate echilibrata".

Presedintele Camerei a apreciat ca efectele crizei economice pot afecta femeile intr-o mai mare masura, referindu-se in special la familiile monoparentale. "Exista riscul cresterii violentei domestice, a abandonului scolar, a mortalitatii infantile, risc ce afecteaza disproportionat femeile din tarile noastre", a apreciat Anastase.

Liderii grupurilor PSD si PNL din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc si, respectiv, Calin Popescu Tariceanu, au depus joi o solicitare scrisa adresata Comisiei juridice pentru suspendarea presedintelui acestui for, Roberta Anastase, pe o perioada de 30 de zile.

"Va rugam sa constatati abaterile deosebit de grave si abaterile grave repetate savarsite de doamna deputat Roberta Alma Anastase, Presedinte al Camerei Deputatilor si sa propuneti Biroului Permanent sanctionarea sa cu sanctiunea disciplinara parlamentara prevazuta la art. 53, lit. f), din Legea nr. 96/2006, respectiv interzicerea de a participa la lucrarile Camerei Deputatilor pe o perioada de 30 de zile", precizeaza liderii de grup ai PSD si PNL in sesizare.

"Inca de la inceputul mandatului sau doamna deputat Roberta Alma Anastase a demonstrat ca nu intelege sa-si respecte statutul si indatoririle de presedinte al Camerei Deputatilor, sa conduca lucrarile Biroului Permanent si cele din plenul Camerei cu obiectivitate si impartialitate, sa impuna respectarea Constitutiei, a Regulamentului celor doua Camere, a statutului deputatilor si senatorilor, principiile democratiei pluraliste si a democratiei parlamentare si, mai ales, a principiului care trebuie sa asigure si sa garanteze opozitiei dreptul sa se exprime", sunt cateva dintre motivele invocate de social-democrati si liberali.

In sesizare liderii PSD si PNL precizeaza: "comportamentul abuziv al doamnei deputat Roberta Alma Anastase a culminat in plenul Camerei Deputatilor din 6 octombrie 2009, cand in scopul de ocroti pe doamna ministru Elena Udrea, prin incalcarea prevederilor art 101, 143, alin. (2), 145, 148 si 150 din regulamentul Camerei Deputatilor, a suspendat desfasurarea sedintei pentru a bloca dezbaterea si aprobarea raportului comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovarea turismului si a imaginii Romaniei, raport nefavorabil ministrului".

"De asemenea, a urmarit impiedicarea votarii hotararii privind cererea urmaririi penale a doamnei deputat Monica Iacob Ridzi", mai sustine sesizarea, fiind prezentate si exemplificate mai multe momente din lucrarile de plen cu ajutorul stenogramei.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Roberta Anastase, #Anastase suspendare, #pensii parlamentari Anastase , #stiri Roberta Anastase