Roberta Anastase a trimis Comisiei juridice copiile din dosarele lui Nastase

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 13:36
1262 citiri
Roberta Anastase a trimis Comisiei juridice copiile din dosarele lui Nastase
Foto: Romania Libera

Biroul Permanent a trimis, dupa sedinta de luni, atat scrisoarea procurorului general, Laura Codruta Kovesi, cat si anexele, copii din dosarelele care-l vizeaza pe Adrian Nastase.

"Documentele care ne vin de la institutii sunt directionate catre comisiile abilitate sa construiasca rapoarte pe tema, aceste documente nu pot fi fractionate, sa mearga o parte sau alta parte. Comisia este cea care dispune, in cunostinta de cauza si pe baza documentelor, Raportul pe care-l construieste", a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Anastase a precizat ca scrisoarea Laurei Codruta Kovesi, impreuna cu anexele care reprezinta probatoriul in cazul dosarelor lui Adrian Nastase au fost transmise Comisiei juridice, aceasta urmand a intocmi un raport care va fi prezentat in plen.

Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat luni ca solicitarea Procurorului General privind avizul de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase a fost transmisa Comiei juridice, care are termen 30 de zile pentru a elabora un punct de vedere asupra scrisorii.

Deputatii PSD si cei ai PNL considera ca la Comisie va ajunge numai solicitarea lui Kovesi, asupra careia deputatii juristi vor elabora un punct de vedere care va fi trimis Biroului Permanent, urmand ca abia ulterior acesta sa decida daca este necesara o noua recomandare a Comisiei privind urmarirea penala a lui Nastase.

Deputatii PDL sustin insa ca la Comisia juridica vor ajunge automat si dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", iar aceasta va trebui sa elaboreze un nou raport pentru plen.

"In opinia mea, dosarele ajung si ele automat la comisie, dupa care se elaboreaza un nou raport, care tine cont de noile date",a declarat un reprezentant democrat-liberal.

Deputatul Adrian Nastase, prezent la sedinta Biroului Permanent, nu a participat la votul privind trimiterea scrisorii Procurorului general la Comisia juridica. Reprezentantii PNL si UDMR s-au abtinut de la vot.

"Va inaintez alaturat copii ale inscrisurilor din dosarele nr. 68/P/2008 si 227/P/2006, pentru ca plenul Camerei Deputatilor sa se pronunte asupra sesizarilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului NASTASE ADRIAN pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita (...), luare de mita (...) si santaj(...)", se arata in scrisoarea procurorului general transmisa pe 9 ianuarie Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Potrivit scrisorii, Parchetul a atasat "copii ale referatelor intocmite de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, ale adreselor prin care s-au comunicat date suplimentare la solicitarea Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputatilor, si ale inscrisurilor din dosarele nr. 68/P/2008 si 227/P/2006", respectiv "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Roberta Anastase, #dosarul lui Nastase, #copii dupa dosar, #scrisoarea Kovesi , #stiri Roberta Anastase