Sterling le-a trimis deputatilor contraargumente la raportul comisiei de ancheta

Luni, 20 Iulie 2009, ora 19:25
847 citiri
Sterling le-a trimis deputatilor contraargumente la raportul comisiei de ancheta

Sterling Resources a transmis presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, o scrisoare prin care ii cere sa ia in considerare contraargumentele aduse de compania canadiana raportului comisiei de ancheta, raport pe care il considera lipsit de acuratete.

Sterling si-a exprimat dezamagirea fata de faptul ca "special creata Comisie de Ancheta nu si-a indeplinit mandatul pe care l-a avut. Adica nu a desfasurat o investigatie amanuntita si echitabila, cu audieri care sa includa persoanele cheie, direct implicate in evolutia acestui Acord, inca din 1992 cand acesta a fost incheiat".

In acest context, vicepresedintele companiei Sterling, Stephen Birrell, a adresat rugamintea Robertei Anastase de a pune la dispozitia tuturor membrilor Camerei Deputatilor o copie a contraargumentelor depuse de Sterling, inainte de sesiunea extraordinara din 27 iulie, astfel incat parlamentarii romani sa poata fi suficient de informati atunci cand vor dezbate Raportul Sterling.

"Pentru a evidentia pozitia noastra, pe 9 iulie 2009, v-am transmis o serie de documente care prezentau in mod detaliat si in baza legislatiei romane, principalele contraargumente cu privire la constatarile si concluziile Raportului Comisiei de Ancheta. Aceleasi documente au fost transmise, la data de 6 iulie 2009, presedintelui Romaniei, Traian Basescu, premierului Emil Boc si tuturor liderilor partidelor parlamentare, indicand erorile majore si acuzatiile ce ni s-au adus prin Raport. Suntem foarte ingrijorati de faptul ca recomandarile din Raport se bazeaza pe o serie de concluzii false si incorecte. Prin urmare, validitatea unor recomandari este discutabila", a subliniat Stephen Birrell, vicepresedintele companiei Sterling, in scrisoarea transmisa presedintelui Camerei Deputatilor.

Acesta a mai spus ca Sterling a fost subiectul unor acuzatii false aduse de unii politicieni romani.

"Am investit in Romania cu scopul de a continua si de a confirma experienta si reputatia noastra globala, alaturi de partenerii nostri, si de a contribui la securitatea energetica a Romaniei prin furnizarea de resurse de petrol si gaze autohtone poporului roman. Spre dezamagirea noastra totala, din motive pe care nu le cunoastem, am fost subiectul unor acuzatii false aduse de catre unii politicieni, incepand cu 2 februarie, cand a fost facuta publica decizia Curtii Internationale de Justitie de la Haga", arata Sterling in scrisoarea trimisa luni Robertei Anastase.

Sterling si-a reafirmat disponibilitatea de a furniza orice informatii Plenului Camerei Deputatilor in contextul dezbaterilor pe raportul Sterling, singurul obiectiv al companiei in acest proces fiind aflarea adevarului despre semnarea acordului cu statul roman, avand in vedere ca Sterling a respectat toate liniile directoare ale legislatiei romane in vigoare.

Comisia de ancheta a contractului cu Sterling a adoptat in 25 iunie raportul, concluzia fiind ca acordul de concesiune pentru explorare incheiat intre ANRM si Sterling Resources este fara baza legala, si mandateaza Guvernul ca in 60 de zile de la adoptarea sa in plen fie sa-l rezilieze, fie sa-l renegocieze. Raportul a fost adoptat cu 13 voturi "pentru" si 3 abtineri, de la membri ai PNL si UDMR, liberalii anuntand ca vor depune o opinie separata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sterling Resources, #comisie ancheta Sterling, #Sterling scrisoare contraargumente , #stiri Roberta Anastase