Roger Federer trece la fapte dupa criticile lansate de Greta Thunberg

Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 13:00
8263 citiri
Roger Federer trece la fapte dupa criticile lansate de Greta Thunberg
Foto: Instagram/Roger Federer

Roger Federer, criticat de militantii pentru protectia mediului, intre care Greta Thunberg, pentru legaturile sale cu un sponsor pretins investitor in energii fosile, si-a anuntat, luni, intentia de a face o donatie in favoarea sinistratilor incendiilor din Australia, informeaza AFP.

"Daca putem ajuta, este bine sa aratam solidaritatea noastra in fata unei situatii devenite incredibila", a declarat nr. 3 mondial cu ocazia unui eveniment publicitar la Melbourne.

Alaturi de numeroase alte personalitati din tenis, intre care Rafael Nadal si Serena Williams, care s-au angajat sa faca donatii de sute de mii de dolari, Federer a precizat ca va face si el "o donatie personala miercuri" la Melbourne, cu ocazia unui meci de caritate destinat strangerii de fonduri pentru Australia, afectata de uriasele incendii.

Criticat de ecologisti pentru relatia sa cu Credit Suisse, care, conform acestora, a imprumutat miliarde de dolari industriei axate pe energiile fosile, Federer a declarat ca le este "recunoscator tinerilor activisti pentru protectia mediului ca ne-au determinat sa ne examinam comportamentele".

"Incepand din 2016, Credit Suisse a furnizat 57 miliarde de dolari firmelor in cautarea de noi zacaminte de combustili fosili, ceea ce este total incompatibil cu ClimateAction. Roger Federer, aprobi asa ceva?", a transmis ONG-ul pentru mediu 350.org intr-un mesaj scris pe Twitter de tanara militanta suedeza Greta Thunberg.

"Apreciez aceste semnale privind responsabilitatea mea, in calitate de sportiv si antreprenor si ma angajez sa utilizez aceasta pozitie privilegiata pentru a dialoga pe chestiuni pe importante cu sponsorii mei", a raspuns Federer intr-un comunicat.

Asociatia Tenismenilor Profesionisti (ATP) a anuntat, duminica, ca va dona 500.000 de dolari Fondului australian pentru viata salbatica si conservarea naturii (WWF), in timp ce americanca Serena Williams a oferit 43.000 de dolari, castigurile obtinute pentru titlul cucerit la Auckland.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Roger Federer Greta Thunberg , #stiri Roger Federer
Comentarii
Poza texrex
texrex
rank 1
O camesha alba cu shireturi bio