Roger Federer va incepe sezonul 2018 in Cupa Hopman, in echipa Elvetiei

Vineri, 29 Decembrie 2017, ora 10:08
2915 citiri
Roger Federer va incepe sezonul 2018 in Cupa Hopman, in echipa Elvetiei
Foto: Twitter / Roger Federer

Tenismanul elvetian Roger Federer, foarte motivat si deja cu gandul la Openul Australiei, isi va incepe sezonul 2018 cu Cupa Hopman, competitie pe echipe care debuteaza sambata la Perth si care isi va sarbatori a 30-a editie, in absenta Frantei, detinatoarea titlului, dar si a Elvetiei, Marii Britanii si Spaniei.

Aceasta serie de meciuri ar trebui sa-i permita elvetianului in varsta de 36 de ani si care nu a mai jucat de la infrangerea suferita in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, la jumatatea lunii noiembrie, sa-si regaseasca senzatiile in perspectiva Openului Australiei, care se va desfasura intre 15 si 28 ianuarie, la Melbourne.

Marele sau rival Rafael Nadal, in continuare afectat de o accidentare la un genunchi si care recent a declarat forfait pentru turneele de la Abu Dhabi (demonstrativ) si Brisbane, nu va reveni in competitie decat doua saptamani mai tarziu, la Marele Slem australian.

Anul trecut, Federer a ales tot Cupa Hopman pentru a reveni in teren dupa o absenta de sase luni din circuit din cauza unei probleme la un genunchi.

''Anul acesta va fi total diferit. (...) Anul trecut, nu prea stiam la ce sa ma astept. De data aceasta, asteptarile sunt mult mai ridicate, insa in acelasi timp voi incerca sa ma fortez sa nu ma gandesc ca este normal si realist sa vizez aceleasi lucruri pe care le-am realizat in 2017'', a declarat Federer pe site-ul competitiei. In 2017, elvetianul a castigat doua turnee de Mare Slem, Openul Australiei si Wimbledon.

Totusi, numarul 2 mondial nu incearca sa-si modereze ambitiile: ''Am facut un intersezon foarte bun. (...) Voi incerca tot ce se poate, dar abordand lucrurile cu calm. Voi face ce pot mai bine si vom vedea ce va fi. Pana in prezent, pregatirea mea merge bine. Vom vedea ce-mi va rezerva viitorul'', a explicat el.

Elvetianul va debuta in Cupa Hopman lejer, sambata, cu un meci impotriva japonezului Yuichi Sugita, nr. 40 mondial, pe care l-a invins anul trecut la Halle.

Ca si in 2017, la acest turneu demonstrativ pe echipe care opune opt tari si nu acorda puncte ATP sau WTA, Federer o va avea coechipiera pe compatrioata sa Belinda Bencic, absenta 5 luni din circuit dupa ce s-a operat la incheietura unei maini.

Competitia a fost castigata anul trecut de francezii Richard Gasquet si Kristina Mladenovic.

Anul acesta, Franta nu va fi prezenta pentru a-si apara titlul. Lipsesc de asemenea Cehia, Spania si Marea Britanie. Aceste echipe vor fi inlocuite de Belgia, Canada, Japonia si Rusia.

Iata cele opt echipe participante.

Germania: Alexander Zverev (4 ATP) si Angelique Kerber (21 WTA)

Australia: Thanasi Kokkinakis (N.209) si Daria Gavrilova (N.25)

Belgia: David Goffin (N.7) si Elise Mertens (N.36)

Canada: Vasek Posposil (N.108) si Eugenie Bouchard (N.83)

SUA: Jack Sock (N.8) si Coco Vandeweghe (N.10)

Japonia: Yuichi Sugita (N.40) si Naomi Osaka (N.68)

Rusia: Karen Hacianov (N.45) si Anastasia Pavliucenkova (N.15)

Elvetia: Roger Federer (N.2) si Belinda Bencic (N.74).

Din Grupa A fac parte Germania, Australia, Belgia si Canada, iar din Grupa B, SUA, Japonia, Rusia si Elvetia.

Sambata, 30 ianuarie, se disputa meciurile Rusia - SUA si Japonia - Elvetia, duminica Australia - Canada, luni Belgia - Germania, marti Japonia - SUA si Rusia - Elvetia, miercuri Canada - Germania, Australia - Belgia, joi Japonia - Rusia si Elvetia - SUA, vineri Belgia - Canada si Australia - Germania, iar sambata, 6 ianuarie, va avea loc finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Roger Federer debut sezon Cupa Hopman, #Roger Federer incepe sezonul Australia, #Roger Federer Perth Elvetia Cupa Hopman , #stiri Roger Federer