Diplomatie rock: The Rolling Stones, concert istoric in Cuba (Video)

Sambata, 26 Martie 2016, ora 10:40
2900 citiri
Diplomatie rock: The Rolling Stones, concert istoric in Cuba (Video)
Foto: Captura Youtube/CBC News

Formatia britanica The Rolling Stones a sustinut, vineri seara, un concert cu intrare libera, la care au participat aproximativ 500.000 de persoane, in Havana, Cuba.

Acesta a fost primul concert pe care grupul rock britanic l-a sustinut in Cuba. Mesajul transmis sutelor de mii de cubanezi de Mick Jagger, solistul trupei, a fost ca "vremurile se schimba", informeaza Reuters, citata de News.ro.

Evenimentul a debutat cu "Jumpin' Jack Flash", piesa inregistrata in 1968, cand fanii cubanezi ai rockului erau fortati sa asculte in secret acest gen muzical, riscand sa fie condamnati de regimul comunist pentru "deviere ideologica".

"Stim ca in trecut era greu de ascultat muzica noastra in Cuba, dar iata-ne cantand. De asemenea, cred ca vremurile se schimba", a afirmat Mick Jagger in limba spaniola, pe care a folosit-o ca mijloc de comunicare pe parcursul show-ului care a cuprins 18 piese, cantate in mai bine de doua ore.

Printre piesele interpretate de trupa s-au numarat "Out of Control", "Paint it Black" si "Sympathy for the Devil", iar concertul s-a incheiat cu "Satisfaction".

The Rolling Stones playing Jumpin' Jack Flash in Cuba!

iGracias Cuba por el increible e inolvidable show! iFue maravilloso verles a todos ustedes!Thank you Cuba for an incredible, unforgettable show! It was wonderful to see all of you!#StonesCubahttp://www.rollingstones.com/2016/03/26/stonescuba-set-list/

Posted by The Rolling Stones on Friday, March 25, 2016

Fanii au inceput sa ocupe spatiul amenajat in fata scenei - amplasata pe un teren de fotbal, respectiv baseball - cu 18 ore inainte de inceperea show-ului. Intre acestia s-au aflat locuitori ai capitalei, cubanezi veniti din alte parti ale insulei, dar si turisti.

Presa cubaneza a estimat ca la eveniment au participat aproximativ 500.000 de persoane, de la adolescenti la varstnici. Multi dintre acestia au purtat pantaloni denim, tricouri si ghete, pe care au lipit logo-ul The Rolling Stones. Simbolul a fost modificat, in multe cazuri, fiind reprezentat asemanator steagului american, fie ca urmare a vizitei istorice a presedintelui Statelor Unite, Barack Obama, fie pentru ca acestia nu stiau ca formatia este britanica.

#StonesCuba setlist! 🇨󾓬󾆔

Posted by The Rolling Stones on Friday, March 25, 2016

"Il iubesc pe Mick Jagger atat de mult. Am visat la momentul asta. Nu am putut dormi, stiind ca va fi aici", a spus o asistenta medicala aflata la concert.

"Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna altceva, acesta este cel mai bun concert din istoria Cubei", a declarat un tanar in varsta de 18 ani.

Pentru Juan Carlos, un barbat in varsta de 57 de ani, evenimentul a fost mai mult decat special. "Pentru mine este o sfintire. Am asteptat toata viata asta. The Stones sunt cei mai mari".

Fortele de securitate nu s-au facut remarcate si s-a putut remarca faptul ca au lipsit vanzatorii de obiecte promotionale.

iFinalmente Habana!Photos from a historic night for the Rolling Stones. The band played their first ever concert in Cuba, a free concert for the people.Photos by Dave Hogan#StonesCuba

Posted by The Rolling Stones on Friday, March 25, 2016

Castro a interzis trupa

The Rolling Stones a luat fiinta, la Londra, in 1962, la trei ani dupa ce rebelii condusi de Fidel Castro au rasturnat un guvern pro-american.

Guvernul revolutionar al lui Castro a decretat ca formatii precum The Beatles si The Rolling Stones sunt periculoase, astfel, muzica acestora a fost interzisa atat la radio, cat si la TV.

Show-ul formatiei londoneze a fost inclus in turneul pe care The Rolling Stones il sustine in aceasta perioada in America Latina si care era programat sa se incheie cu un concert in Ciudad de Mexico, pe 17 martie.

Trupa The Rolling Stones este una dintre cele mai iubite si mai apreciate formatii rock din lume. Pe parcursul unei cariere prestigioase, grupul britanic a lansat 29 albume de studio care s-au vandut in aproximativ 200 milioane de copii pe plan mondial. Formatia a sustinut un concert si in Romania, la Bucuresti, in iulie 2007.

The Rolling Stones este formata din Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitara), Ronnie Wood (chitara) si Charlie Watts (tobe).

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Rolling Stones concert Havana Cuba 2016, #Rolling Stones Cuba 2016 video , #stiri Rolling Stones