Romeo Stavarache, aflat in arest la domiciliu, a ajuns la spital cu probleme cardiace

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 22:40
2477 citiri
Romeo Stavarache, aflat in arest la domiciliu, a ajuns la spital cu probleme cardiace
Foto: Cetateanul.net

Primarul suspendat al municipiul Bacau Romeo Stavarache, aflat in arest la domiciliu pentru fapte de coruptie, a ajuns la spital, luni, pentru noi investigatii medicale, din cauza problemelor cardiace de care sufera, dupa ce a primit acordul instantei de judecata.

Aflat de doua luni in arest la domiciliu, primarul suspendat al Bacaului Romeo Stavarache a ajuns pentru a doua oara la spital pentru a-si rezolva problemele de sanatate pe care le are si care, conform avocatilor sai, s-au agravat pe perioada cat a fost in arestul preventiv al Politiei Judetene Bacau.

Edilul suspendat din Bacau a parasit domiciliul cu acordul Curtii de Apel Bacau, care a stabilit ca Stavarache sa mearga, timp de trei ore, la Spitalul Judetean Bacau pentru investigatii medicale.

"Domnul Stavarache a primit tratament in continuare pentru problemele de sanatate pe care le are, cu observatia de a fi tinut sub observatie medicala. Din pacate, afectiunile cardiace de care sufera s-au agravat pe perioada arestului preventiv, sub imperiul starii emotionale", a declarat avocatul primarului Romeo Stavarache, Doinita Boana.

Romeo Stavarache va fi eliberat din arest (Video)

Edilul suspendat al Bacaului a mai fost si la mijlocul lunii septembrie la spital pentru investigatii medicale, tot cu acordul instantei de judecata.

Romeo Stavarache, judecat pentru ca ar fi luat mita peste 2,3 milioane de lei, a fost arestat la domiciliu in 3 septembrie, dupa mai bine de doua luni de arest preventiv, printr-o hotarare a instantei supreme, care a admis constestatia edilului fata de masura Curtii de Apel Bacau, prin care se stabilise ca el sa fie arestat preventiv.

Prin aceeasi decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-a stabilit si ca ceilalti doi inculpati din dosar, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, sa fie judecati in arest la domiciliu.

Stavarache a fost arestat la 1 iulie, iar o luna mai tarziu, dupa trimiterea in judecata, a fost transferat din arestul Politiei Judetene la Penitenciarul Bacau. La 25 iulie, DNA a dispus trimiterea in judecata a primarului din Bacau, pentru cinci infractiuni de luare de mita comise in perioada 2008 - 2011, suma totala pe care ar fi primit-o edilul ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

In acelasi dosar, sunt judecati oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache a pretins si primit, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

Procurorii anticoruptie mai spun ca toate sumele de bani au fost primite de catre Romeo Stavarache prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenusa si Constantin Apostol.

In acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi si patru corpuri de cladire, pana la concurenta sumei de 2.390.459 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacau.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Romeo Stavarache probleme cardiace, #Romeo Stavarache arest domiciliu, #primar suspendat Bacau probleme cardiace , #arestat