Romeo Stavarache a fost eliberat si pus sub control judiciar

Joi, 26 Iunie 2014, ora 22:45
2897 citiri
Romeo Stavarache a fost eliberat si pus sub control judiciar

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost eliberat joi seara, dupa ce fusese retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

De asemenea, Stavarache a fost pus sub control judiciar, informeaza Realitatea Tv. Decizia Curtii de Apel Bacau nu este definitiva si poate fi atacata la ICCJ.

Primarul Bacaului a fost retinut pentru 24 de ore, joi, de catre procurorii DNA, fiind acuzat de procurori ca a comis cinci infractiuni de luare de mita intr-un dosar de coruptie.

Procurorii DNA il acuza pe primarul Bacaului ca ar fi atribuit contracte preferential mai multor firme, dupa ce administratorii acestora i-ar fi dat mita. Banii au fost primiti de edil prin intermediul unor asociatii sportive.

In acest dosar au mai fost retinuti verisorul primarului, Liviu Cenusa, acuzat de doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si omul de afaceri Liviu Goian, suspectat tot de complicitate la luare de mita.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, retinut - Este acuzat de luare de mita

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori reiese ca, in perioada 2008-2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a pretins si primit mai multe sume de la patru oameni de afaceri.

La inceputul anului 2008, edilul a pretins de la administratorul unei firme care avea un contract de iluminat public cu Primaria Bacau sa ii dea 50% din valoarea decontata de autoritati pentri fiecare stalp de iluminat, respectiv de 38 de euro pe stalp.

Astfel, Romeo Stavarache a primit, in perioada martie 2008 - octombrie 2011, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de peste 810.000 de lei.

Al doilea caz de luare de mita a avut loc in ianuarie 2009, cand Stavarache a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca firmei acestuia sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.

De asemenea, in luna aprilie 2009, liberalul a mai cerut o data bani de la acest om de afaceri, a carui firma a incheiat cu administratia locala un contract pentru constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, contract in valoare de aproape 2,7 milioane de euro.

Asadar, primarul a primit, in perioada aprilie 2008 - septembrie 2011, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1,2 milioane de lei, sustin anchetatorii.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Romeo Stavarache eliberat, #Romeo Stavarache DNA, #Romeo Stavarache trafic influenta, #Romeo Stavarache control judiciar , #mita