Romeo Stavarache a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 15:50
6305 citiri
Romeo Stavarache a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare
Foto: Facebook/Romeo Stavarache

Romeo Stavarache, fostul primar al Bacaului timp de trei mandate, a fost condamnat, vineri, la patru ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de trei ani, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

Sentinta Curtii de Apel Targu Mures este definitiva. Din pedeapsa de patru ani o sa i se scada perioada executata in stare de retinere, arest preventiv si arest la domiciliu. El a fost retinut 24 de ore pe 26 iunie 2014, arestat preventiv de la 1 iulie 2014 la 3 septembrie 2014, arestat la domiciliu de la 4 septembrie 2014 la 3 februarie 2015 si de la 3 martie 2016 la 1 aprilie 2016 si supus masurii preventive a controlului judiciar de la 2 aprilie 2016 pana la data pronuntarii acestei sentinte.

In privinta drepturilor, acesta nu mai are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice; dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de natura celei de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pentru care a fost condamnat.

Instanta a decis achitarea lui Romeo Stavarache pentru patru infractiuni de luare de mita care ar fi fost comise in legatura cu doi denuntatori si cu coinculpatul Costel Casuneanu.

Instanta a dispus confiscarea de la Romeo Stavarache si Liviu Goian in cota egala de 50% a 307.187 lei, suma primita de la un denuntator cu titlu de mita, respectiv cate 153.593,5 lei de la fiecare dintre cei doi inculpati mentionati.

Cei doi au fost obligati sa achite fiecare statului, cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de solutionarea cauzei la prim grad jurisdictional, cate 2.000 de lei.

In acest dosar, omul de afaceri Liviu Goian a fost condamnat pentru complicitate la luare de mita la trei ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor pe o durata de 3 ani.

Acesta a fost achitat pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, ce ar fi fost comise in legatura cu doi denuntatori.

Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, ca de altfel si Constantin Apostol, fost director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, care a fost achitat de comiterea infractiunii de complicitate la luare de mita (doua fapte).

Amintim ca la 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea in judecata a primarului din Bacau, Romeo Stavarache, pentru cinci infractiuni de luare de mita, care ar fi fost comise in perioada 2008 - 2011, suma totala imputata edilului ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Romeo Stavarache inchisoare, #Romeo Stavarache condamnat definitiv, #Romeo Stavarache condamnat inchisoare , #primar Bacau