Ziare.com

Romeo Stavarache, primarul Bacaului, trimis in judecata si pentru luare de mita

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 13:44

   

Romeo Stavarache, primarul Bacaului, trimis in judecata si pentru luare de mita
Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacau, a fost trimis in judecata, vineri, de procurorii DNA intr-un dosar in care este acuzat de luate de mita.

Stavarache se afla in arest preventiv. In urma cu cateva luni, el a mai fost trimis in judecata pentru infractiunea de abuz in serviciu.

In acest dosar, in care Romeo Stavarache este acuzat de 5 infractiuni de luare de mita, a mai fost trimis in judecata si omul de afaceri Costel Casuneanu, acuzat de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca in perioada 2008 - 2011, direct sau prin intermediul altor 2 inculpati, Romeo Stavarache a pretins si primit de la 4 oameni de afaceri mai multe sume de bani, in schimbul unor servicii.

Astfel, la inceputul anului 2008 Stavarache a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau aferenta fiecarui stalp de iluminat public montat. In baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 - octombrie 2011, inculpatul a primit, suma totala de 810.670 lei, sustin procurorii.

De asemenea, in ianuarie 2009, edilul Bacaului a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive, se mai arata in comunicatul DNA.

In luna aprilie 2009, Stavarache a pretins de la acelasi om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, incheiat intre aceasta societate si ANL Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. In baza acestei solicitari, in perioada aprilie 2008 - septembrie 2011, Stavarache a primit de la omul de afaceri, suma totala de 1.259.789,03 lei, sustin procurorii.

In luna martie 2010, Stavarache i-a solicitat administratorului unei societati comerciale sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. In baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei.

De asemenea, in perioada martie - aprilie 2009, impreuna cu un alt inculpat din dosar, Stavarache i-a solicitat inculpatului Costel Casuneanu suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti in data de 24.04.2009.

Procurorii spun ca toti banii au fost primiti de catre Stavarache prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, administrate de alti trei inculpati in dosar.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri si cladiri ale lui Romeo Stavarache.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacau.

Romeo Stavarache se afla in arest preventiv dupa ce a incalcat conditiile impuse prin masura de control judiciar dispusa de instanta in acest dosar.

Stavarache a incalcat conditiile controlului judiciar chiar in sediul Politiei - motivare

La inceputul lunii aprilie, Romeo Stavarache a fost trimis in judecata, alaturi de alti functionari din primarie, intr-un alt dosar in care este acuzat de "tentativa la abuz in serviciu".

In acest dosar, Gheorghe Muntianu, fostul sef al Serviciului administrare fond locativ din Primaria Bacau, este acuzat ca, in anul 2008, si-ar fi repartizat singur o locuinta din fondul locativ de stat, aflata in administrarea Consiliului Local, pentru a putea sa o cumpere ulterior.

Romeo Stavarache, despre trimiterea sa in judecata: Asa ceva n-am vazut niciodata!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 973 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

unde-i poate duce caracterul de parveniti pe unii....

Corect ar fi sa-i fie confiscate toate valorile ce-i depasesc veniturile salariale, acestui nesatul!

Daca i-ar lua la ...puricat pe toti capii alesilor locali nu s-ar mai face griji guvernele ca n-au cu ce face fata cheltuielilor sociale, multi ani de acum inainte!

 

asteptam de mult lucrul acesta

ulciorul nu merge de multe ori la apa...aveam dreptate cand comentam pe aici anii trecuti ca e un corupt,spagar,,Silvicoooooooooooo,unde esti mama,ia comenteaza tu aici la iubitul tau primar,onest si gospodar!!!!!!!!!!!!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor