Romgaz a incheiat contracte de peste 154 de milioane de lei: Ce se intampla cu datoria ELCEN

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 17:44
2189 citiri
Romgaz a incheiat contracte de peste 154 de milioane de lei: Ce se intampla cu datoria ELCEN
Foto: Arhiva Ziare.com

Producatorul national de gaze Romgaz a incheiat contracte in valoare totala de 154,5 milioane de lei pentru livrarea de gaze naturale catre trei producatori de agent termic detinuti de stat, potrivit unui raport transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Valoarea cea mai mare o are contractul cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), respectiv 141,7 milioane de lei. Romgaz a semnat un act aditional in 29 ianuarie 2015, pentru livrarea de gaze in perioada 1 februarie - 29 februarie 2016 catre producatorul de energie termica din Capitala.

Romgaz a semnat si doua contracte pentru livrarea de gaze in luna februarie cu Electrocentrale Galati. Primul, in valoare de 614.839 lei, a fost semnat pentru gazele destinate pietei libere, categoria non-casnici. Al doilea contract, de 7,9 milioane de lei, este pentru gazele cu livrare catre producatorii de energie termica.

Totodata, Romgaz a incheiat un contract si cu Electrocentrale Oradea, pe 22 ianuarie 2016, care prevede furnizarea gazelor destinate pietei libere, categoriei producatori de energie termica, in perioada 23 ianuarie - 31 ianuarie 2016. Contractul a avut o valoare de 4,3 milioane de lei.

Romgaz a anuntat la finele saptamanii trecute ca a prelungit contractul pentru livrarea gazelor naturale catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) pentru perioada 1 - 29 februarie 2016, prin semnarea unui act aditional in aceleasi conditii contractuale.

Ce se intampla cu datorie de la ELCEN

De asemenea, Consiliul de Administratie al Romgaz a aprobat incheierea unei conventii de esalonare pentru o parte din datoria inregistrata de ELCEN, "concomitent cu incheierea unui contract de ipoteca imobiliara de rang I pentru imobilele propuse de societatea Electrocentrale Bucuresti SA in luna decembrie 2015".

"Valoarea sumei pentru care se va incheia esalonarea va fi determinata de valoarea imobilelor asupra carora se poate inscrie ipoteca de rangul I", potrivit unui comunicat transmis saptamana trecuta Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea executiva a Romgaz va continua demersurile pentru incheierea unei conventii de esalonare pentru restul datoriei, in conditiile obtinerii de garantii, au adaugat oficialii companiei.

La finele anului trecut, Romgaz a aprobat prelungirea pana la 31 ianuarie 2016 a actualului contract de furnizare a gazelor catre ELCEN si a cerut ca activele CET Progresu depuse drept gaj sa aiba o valoare similara cu cea a datoriilor, potrivit unui raport transmis la acea data Bursei de Valori Bucuresti.

"Agrearea de catre ambele parti a conditiilor de garantare a Conventiei de esalonare, respectiv ipoteca de rang I si gaj asupra activelor CET Progresu, a caror valoare trebuie sa fie pana cel putin la concurenta sumei care va face obiectul Conventiei de esalonare (terenuri si constructii notate in cartea funciara si alte active acceptate de Romgaz) ", mai precizeaza raportul.

Potrivit Romgaz, datoriile ELCEN depasesc 400 de milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Romgaz contracte gaze, #Romgaz datorie Elcen, #Romgaz contracte , #pret gaze