Grupul Franklin Templeton nu vrea ca Romgaz sa doneze 400 de milioane de lei statului

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 20:10
1663 citiri

Grupul american Franklin Templeton, care administreaza Fondul Proprietatea, se opune transferului a 400 de milioane de lei din conturile Romgaz Medias la bugetul de stat.

La prima rectificare bugetara din acest an, Guvernul a hotarat ca Romgaz si Electrica sa doneze cate 400 de milioane de lei, iar Loteria Romana 74 de milioane de lei din profituri si vanzari de active, iar donatia Romgaz va fi discutata in cadrul Adunarii Generale a actionarilor luni, relateaza Ziarul Financiar.

"Repetam ca ne opunem cu tarie propunerii Guvernului de a obtine de la Romgaz o donatie pentru a acoperi deficitul bugetar. Facand astfel, va fi in detrimentul reputatiei Romaniei, se va crea un precedent negativ, inrautatind perceptia investitorilor straini in legatura cu siguranta de a face afaceri in Romania si va fi afectata negativ posibilitatea ca Romgaz sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti anul viitor", a declarat Mark Mobius, presedintele Franklin Templeton.

Potrivit spuselor sale, donatia la bugetul de stat ar crea o bresa in principiile de baza ale pietei libere si actioneaza impotriva Legii societatilor comerciale si Constitutiei Romaniei.

Romgaz este una din cele mai valoaroase companii de stat, cu o cifra de afaceri de 3,19 miliarde de lei si un profit de 572 de milioane de lei, in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#donatie Romgaz buget stat, #Franklin Templeton Romgaz , #stiri Romgaz