PSD face apel la o campanie civilizata

   

PSD a inaintat, luni, plangere la politie, dupa ce primarul social democrat din Fantana Mare, Vasile Mucelenita, a fost agresat in timp ce supraveghea panourile de afisaj electoral din localitate. Purtatorul de cuvant al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca primarul a fost agresat fizic, duminica, in timp ce supraveghea panoul de afisaj cu posterele electorale ale candidatului din partea PSD. Iordache sustine ca agresorii ar fi membri sau simpatizanti ai PD-L, deoarece au incercat sa rupa afisele PSD.

Totodata, el a spus ca a sesizat politia pentru a identifica persoanele si, eventual, formatiunea politica din care fac parte sau simpatizeaza si face, totodata, apel la un comportament civilizat si la renuntarea la violente, atat fizice, cat si verbale. Iordache a dezavuat, de asemenea, modul in care intelege sa se manifeste in campania electorala deputatul PD-L Romica Andreica, despre care sustine ca ar fi agresat fizic si verbal tineri PSD in Falticeni si chiar i-ar fi sechestrat in sediul politiei. Andreica a respins acuzatiile PSD.

Romica Andreica este candidat din partea PD-L pentru un mandat de deputat, in colegiul 4 Falticeni-Liteni.In cadrul aceleiasi conferinte de presa, consilierul local Niculai Bosancu, candidat din partea PSD pentru un mandat de deputat, in colegiul 2 Burdujeni-Salcea, a declarat ca PD-L ar fi folosit, duminica, la o intrunire electorala, bolnavii de la Centrul de recuperare si reabilitare boli neuropsihice din Mitocu Dragomirnei, prezentand un material video in ideea de a face dovada a ceea ce s-a intamplat.

In opinia lui Bosancu, este imoral, ''daca nu ilegal'', sa te folosesti de suferinta oamenilor pentru a castiga capital electoral. In replica, Orest Onofrei, candidat din partea PD-L pentru Senat, in colegiul 1 Suceava, a declarat ca a participat, duminica, la o intalnire electorala la Mitocu Dragomirnei, unde au fost prezenti foarte multi oameni, dar ''nu scria pe fruntea lor de unde sunt''.

Onofrei a spus ca fiecare om este liber sa participe la orice manifestare doreste si ca nu este cazul ca oamenii ''sa fie adusi cu arcanul cum se intampla pe vremea lor'', deoarece PD-L are manifestari la care vin foarte multi oameni de buna voie. Totodata, Onofrei considera ca si oamenii care au anumite handicapuri, fizice sau psihice, pot participa la astfel de manifestari.
Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 10:13
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Atentie, soferi! Schimbari importante in Codul Rutier. Nu urcati la volan inainte de a citi!
Persoanele care scriu mesaje, transmit live, filmeaza sau vorbesc la telefon in timpul condusului ...
Vasile Rimbu, managerul Spitalului Judetean Suceava, posibil viitorul ministru al Sanatatii in noul Guvern PNL
Conducerea PNL discuta luni conditiile preluarii guvernarii, care va fi anuntata oficial marti de ...
A plouat cu amenzi in urma unei actiuni de amploare a politistilor din Suceava
In perioada 04.10-10.10.2019, politistii suceveni au actionat zilnic pentru pentru prevenirea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor