Fiscul trece la executarea activelor Rompetrol daca statul nu-si recupereaza banii

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 18:34
1395 citiri
Fiscul trece la executarea activelor Rompetrol daca statul nu-si recupereaza banii
Foto: bloombiz.ro

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, luni, ca, in perioada urmatoare, masurile asiguratorii luate in cazul Rompetrol Rafinare vor ramane instituite, urmand ca la 30 septembrie, in conditiile in care statul nu-si recupereaza suma datorata, sa se treaca la executarea silita.

"In perioada urmatoare, aceste masuri asiguratorii vor ramane instituite, urmand ca la 30 septembrie, in conditiile in care statul nu-si recupereaza suma datorata, sa trecem la executarea silita", a declarat Sorin Blejnar.

Acesta a explicat ca aceste masuri nu impiedica cu nimic activitatea societatii comerciale.

"Societatea isi poate continua nemijlocit activitatea de productie si de comercializare. Este doar o indisponibilizare temporara a unor titluri de participatie pe care le detine societatea la niste societati din cadrul grupului, unele active neimplicate direct in activitatea de productie si activitatea comerciala. Este o masura provizorie", a mai spus presedintele ANAF.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Rompetrol Rafinare convocata pentru data de 14 septembrie se afla si propunerea de aprobare a gajarii tuturor actiunilor si partilor sociale detinute de societate la Rompetrol Downsream, Rom Oil, Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Logistics, ca parte a pachetului de garantii pentru un imprumut de la The Rompetrol Group NV.

Rompetrol trebuia sa plateasca statului roman datoria de 570 milioane euro in contul careia s-au emis obligatiuni in 2003, cu scadenta in 2010.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, atunci cand Dinu Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ANAF executare silita Rompetrol, #masuri stat datorii , #stiri Rompetrol
Comentarii