Guvernul relanseaza negocierile pentru recuperarea datoriilor Rompetrol

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 00:29
1598 citiri
Guvernul relanseaza negocierile pentru recuperarea datoriilor Rompetrol
Foto: Arhiva

Primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu a decis relansarea procesului de negociere pentru recuperearea creantelor Rompetrol, detinut de compania kazaha KazMunaiGaz, prin reasezarea comisiei interministeriale care realizeaza acest demers, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Conducerea comisiei interministeriale revine acum Ministerului Afacerilor Externe si a fost atribuita ambasadorului insarcinat special, Mihnea Constantinescu. Pana pe 5 aprilie aceasta comisie trebuie sa-si reevalueze pozitiile si sa-si reanalizeze punctul de vedere in negocierile cu actionarul majoritar KazMunayGaz", a spus Dan Suciu, la finalul sedintei de Guvern. Potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati.

La 30 septembrie 2010, data scadenta rascumpararii obligatiunilor, Rompetrol Rafinare rascumparase obligatiuni in valoare de 71 milioane dolari, insa, la sfarsitul lunii septembrie 2010, Rompetrol a convertit in actiuni 20,6 milioane de obligatiuni nerascumparate, statul reintrand, astfel, in actionariatul Rompetrol Rafinare.

Statul a contestat in instanta decizia Rompetrol, insa Tribunalul Constanta a decis ca Rompetrol Rafinare a procedat legal atunci cand a efectuat conversia in actiuni a obligatiunilor ramase. Ministerul Finantelor a depus recurs la aceasta decizie.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Guvernul recuperarea creantelor Rompetrol, #datorii stat Rompetrol , #stiri Rompetrol