Rompetrol: Acuzatiile care ni se aduc in Bulgaria sunt nefondate

Sambata, 17 Martie 2012, ora 21:25
859 citiri

Dupa ce Comisia bulgara pentru protectia concurentei a anuntat, vineri, oficial, ca patru mari companii petroliere, printre care si Rompetrol, au actionat in cartel, reprezentantii din Bulgaria ai Rompetrol au precizat, sambata, ca acuzatiile care li se aduc sunt cu totul nefondate.

"Suntem surprinsi de afirmatiile facute de Comisie pentru ca toate activitatile Rompetrol au fost intotdeauna in conformitate cu toate prevederile legislatiei interne si internationale, care reglementeaza activitatea noastra. Consideram ca in ceea ce priveste Rompetrol afirmatiile Comisiei sunt cu totul nefondate.

Rompetrol-Bulgaria impartaseste principiile concurentei libere intre toti participantii de pe piata si niciodata si in niciun fel de circumstante nu a facut parte din aranjamente interzise si/sau practici coordonate, asa cum sustine Comisia", se arata in luarea de pozitie de la Rompetrol.

In termenul legal de 30 de zile, Rompetrol-Bulgaria va trimite la Comisie in scris obiectiile pe care le are. Compania va folosi toate posibilitatile oferite de legislatia Bulgariei si de cea a Uniunii Europene pentru a-si apara bunul renume comercial, angajatii si interesele actionarilor sai, se mai spune in comunicat.

In luna august 2011, Comisia a inceput o verificare care a vizat companiile Lukoil, Naftex Petrol, OMV si Rompetrol, acuzate ca s-ar fi asociat in mod ilegal in vederea mentinerii preturilor ridicate la carburanti. Comisia a fost sesizata de organizatii nonguvernamentale care sustineau ca Lukoil, care detine singura rafinarie din Bulgaria, face abuz de calitatea sa de companie monopolista.

Decizia anuntata vineri este irevocabila, dar cele patru companii vor avea, totusi, posibilitatea sa-si prezinte pozitiile in scris in cadrul unei sedinte publice a Comisiei care urmeaza sa fie programata in urmatoarele 30 de zile. Abia dupa aceea Comisia se va pronunta in privinta eventualelor sanctiuni care vor fi impuse si care, conform legislatiei, sunt de pana la 10% din volumul de afaceri al companiei respective pentru anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#Rompetrol acuzatii cartel Bulgaria, #Rompetrol acuzatii Bulgaria , #stiri Rompetrol