Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rompetrol are profit, dupa 3 ani de pierderi

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 18:53
885 citiri
Rompetrol are profit, dupa 3 ani de pierderi
Foto: Antena 1

Grupul Rompetrol a reusit sa obtina, in primele trei luni ale anului, un profit net de 900.000 de dolari, dupa ce timp de trei ani a inregistrat pierderi.

Comparativ, in primul trimestru din 2010, grupul a avut pierderi de 56,2 milioane dolari, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti, noteaza Evenimentul Zilei.

Totodata, cifra de afaceri a fost de peste 2 miliarde dolari, in crestere cu 29% fata de perioada similara din 2010, iar profitul operational (EBITDA) s-a ridicat la 47,5 milioane dolari, fata de un rezultat negativ de 7,5 milioane dolari in perioada corespunzatoare de anul trecut, mai arata sursa citata.

Compania a explicat rezultatele prin faptul ca a initiat si implementat un amplu program de reducere a costurilor operationale, dar si o consolidare a activitatilor de baza.

Pe de alta parte, Rompetrol Rafinare, cel mai important activ al grupului Rompetrol, a realizat in continuare pierderi, desi acestea sunt de cinci ori mai mici fata de ianuarie - martie 2010 (11,3 milioane dolari fata de 57,3 milioane dolari).

Grupul Rompetrol este detinut de compania de stat kazaha KazMunaiGaz.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Rompetrol companie profit, #pierderi criza economica , #stiri Rompetrol