Rompetrol contesta decizia ANAF de a pune sechestru pe rafinaria Petromidia

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 20:12
1402 citiri
Rompetrol contesta decizia ANAF de a pune sechestru pe rafinaria Petromidia
Foto: bloombiz.ro

Avocatii Rompetrol au contestat, luni, in instanta decizia ANAF de a pune sub sechestru anumite active ale Rompetrol Rafinare.

"Nu este o creanta bugetara, ci una comerciala. ANAF nu avea nicio competenta sa faca ce a facut", a declarat, Ana Diculescu Sova, avocat in cadrul Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), citata de Adevarul .

"Vrem sa disciplinam aceata agresivitate pe care nu o intelegem. Masura ANAF este in totala ilegalitate, este un exces total", a precizat avocata.

Casele de avocatura Tuca, Zbarcea&Asociatii si NNDKP arata, intr-un punct de vedere comun, ca "Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) are la acest moment o simpla datorie comerciala neajunsa la scadenta, rezultata dintr-o operatiune de emitere de obligatiuni subscrise de statul roman. Mai mult, nici la scadenta RRC nu va avea vreun debit fiscal rezultat din aceasta operatiune, intrucat RRC il va stinge prin conversia in actiuni a obligatiunilor nerascumparate la acea data".

"Aceasta modalitate de stingere a datoriei este clar si neechivoc recunoscuta in conventia de emisiune a obligatiunilor si in legislatia speciala si deja clientul nostru a luat deja masurile necesare implementarii sale", sustin avocatii.

Mai mult, reprezentantii celor doua case de avocatura spun ca analizeaza posibilitatea sesizarii Curtii de Arbitraj International de la Washington, pentru incalcarea de catre statul roman a unor tratate internationale de protectie a investitiilor.

"Pentru ipoteza in care va continua seria actelor ostile ale diferitelor institutii ale statului roman, din ce in ce mai manifest coordonate impotriva RRC, analizam cu toata seriozitatea, impreuna cu clientul nostru, posibilitatea sesizarii curtilor de arbitraj international in baza tratatului de protejare a investitiilor incheiat intre Romania si Olanda sisau Kazahstan pentru orice prejudicii pe care le suporta grupul Rompetrol", au adaugat avocatii Rompetrol.

Grupul Rompetral a anuntat, duminica, printr-un comunicat, ca ANAF a pus sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare (RRC), precum si asupra participatiilor in filialele sale, sustinand insa ca aceasta masura este "nejustificata si abuziva".

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Rompetrol constesta decizia ANAF , #stiri Rompetrol
Comentarii