Rompetrol deschide, in august, benzinarii pe A2

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 15:06
1596 citiri
Rompetrol deschide, in august, benzinarii pe A2

Rompetrol va deschide, in august, benzinariile de la km 139 de pe Autostrada Soarelui si urmeaza ca in perioada urmatoare sa obtina si avizele necesare pentru constructia celor de la km 88.

"Rompetrol Dowsntream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a inceput deja lucrarile de constructie a benzinariilor proprii la km 139, urmand ca in perioada urmatoare sa obtina si avizele necesare pentru cele de la km 88. Termenul de finalizare a benzinariilor de la km 139 este inceputul lunii august", au declarat reprezentantii Rompetrol.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), OMV a deschis, la 1 iunie, doua benzinarii fixe pe autostrada Bucuresti-Constanta la km 66+800. Petrom asteapta obtinerea autorizatiilor de constructie si estimeaza ca in luna august sa fie amplasate pe Autostrada Soarelui statiile de carburanti.

Conducatorii auto vor avea la dispozitie, pe ambele sensuri de mers ale autostrazii, statii de carburanti cu cate patru pompe de alimentare, una dintre acestea fiind pompa de debit mare. In cadrul statiilor de carburanti sunt asigurate cele cinci tipuri de produse existente in prezent in consum la nivel national - trei tipuri de benzina si doua tipuri de motorina. Pavilioanele comerciale sunt prevazute cu un magazin de vanzare a pieselor si accesoriilor auto precum si cu un spatiu de tip fast - food - cafenea.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat, in iulie 2008, drept castigator pentru pentru lotul 1, km 49+000, OMV Romania Mineraloel, insa procedura de atribuire a contractului este suspendata, ca urmare a litigiului dintre Agip si CNADNR.

Lotul 2, km 66+800, a fost atribuit la aceeasi data tot OMV Romania, iar in noiembrie 2008 a fost incheiat Contractul de "Concesiune lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza autostrada A2, in calitate de concesionar. Contractul, in valoare de 2.484.058 euro, are o durata de concesiune de 20 ani.

O alta companie, Rompetrol, a castigat contractul pentru lotul 3, km 88+300. Contractul de concesiune de lucrari si servicii necesare asigurarii alimentarii cu carburanti a mijloacelor de transport rutier care tranziteaza autostrada Soarelui are o valoare de 4.090.000 euro si o durata de concesiune de 15 ani. Aceasta a amplasat pe Autostrada A2 inca de la sfarsitul lunii octombrie 2008 doua statii mobile (stanga-dreapta), au precizat oficialii CNADNR.

Tot Rompetrol a castigat lotul 5, km 139+830 pentru amplasarea benzinariilor fixe si mobile, avand calitatea de concesionar, pentru un contract in valoare de 4.490.000 euro, cu o durata de concesiune de 15 ani. Rompetrol a pus in functiune in octombrie 2008 inca doua statii mobile (stanga-dreapta).

Lotul 4, km 111+770 a fost atribuit societatii Petrom, contractul avand o valoare de 2,4 milioane de euro si o durata de concesiune de 20 ani. Potrivit datelor din contract, pana la sfarsitul lunii martie compania de drumuri estima punerea in functiune a statiilor mobile, iar in august a celor fixe.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Rompetrol Autostrada Soarelui, #benzinarii Rompetrol autostrada , #stiri Rompetrol