Rompetrol promite ca va plati datoria catre stat, dar nu acum

Miercuri, 25 August 2010, ora 12:40
1500 citiri
Rompetrol promite ca va plati datoria catre stat, dar nu acum

Grupul Rompetrol sustine ca va respecta conditiile stabilite cu statul roman in privinta platii datoriei de 570 milioane euro, insa momentan nu dispune de numerar in excedent, rezultatele financiare ale companiei fiind negative, a declarat, miercuri, reprezentantul Rompetrol, Dimitry Grigoryev.

"Suntem inca pe pierdere, iar fluxul de numerar nu este inca poztiv. In 2007, am investit 1,7 miliarde dolari in grup pentru a dezvolta infrastructura si relatiile comerciale. Vrem sa modernizam Rafinaria Petromidia, iar investitia se ridica la 400 milioane dolari. Vrem sa mentinem mana de lucru. Rompetrol avea 3.000 de angajati, acum sunt 10.000, la nivel de grup. In pofida rezultatelor financiare, suntem la fel de angajati sa dezvoltam infrastructura si sa pastram oamenii", a afirmat Grigoryev.

De asemenea, acesta a precizat ca taxele anuale platite catre stat de Rompetrol se ridica la 1,5 miliarde dolari.

In perioada 2007 - 2009, Rompetrol Rafinare a inregistrat pierderi de 400 milioane dolari si a realizat investitii de 700 de milioane de dolari. Cel mai mare imprumut dat de statul roman unei companii private, obligatiunile Rompetrol Rafinare, ajunge la scandenta in septembrie 2010.

In octombrie 2003, Guvernul de atunci a convertit in obligatiuni datoriile istorice ale Petromidia, printr-o Ordonanta de Urgenta, actionarul majoritar al grupului Rompetrol fiind in acel moment omul de afaceri Dinu Patriciu. In septembrie 2007, Patriciu a vandut pachetul majoritar de actiuni al Rompetrol catre grupul KazMunayGaz din Kazahstan.

Prevederile Ordonantei din 2003 si cele din Legea din 2005 prin care a fost adoptata ofera mai multe optiuni emitentului, respectiv companiei Rompetrol Rafinare, printre care si conversia obligatiunilor in actiuni.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#datorie Rompetrol, #bani Rompetrol, #excedent numerar , #stiri Rompetrol