Romtelecom explica prin scrisori adresate clientilor, cum i-a asigurat fara voie

Marti, 25 Mai 2010, ora 21:30
2688 citiri
Romtelecom explica prin scrisori adresate clientilor, cum i-a asigurat fara voie

Dupa ce Romtelecom a incheiat polite de asigurare pentru locuinte fara a solicita acordul clientilor sai, operatorul de telefonie a decis sa trimita scrisori de clarificare tuturor celor 791.166 de abonati care au primit prin posta respectiva polita de asigurare gratuita.

Potrivit unui comunicat al companiei, in data de 16 aprilie 2010, Romtelecom si ASTRA Asigurari au demarat un proiect prin care Romtelecom a transmis unora dintre clientii sai persoane fizice o polita gratuita de asigurare a locuintei de la ASTRA Asigurari, incheiata pentru o perioada de 3 luni.

"Romtelecom a dorit sa ofere clientilor sai un beneficiu gratuit in plus fata de serviciile oferite de companie, contractand aceste polite gratuite pentru clienti pe o perioada de trei luni.

Mai exact, clientul beneficia, in cazul in care de-a lungul celor trei luni locuinta sa ar fi fost afectata de un incendiu, cutremur, inundatie etc, de o compensatie de pana la 20000 euro, fara a plati nimic in schimb. De altfel, exista deja patru oameni (unul in Bucuresti, unul in judetul Hunedoara si doi in judetul Vrancea) care urmeaza sa fie despagubiti, pe baza acestor polite, ca urmare a unor incendii care le-au afectat casele", se arata in comunicat.

Politele de asigurare Astra, incheiate prin Romtelecom, sunt ilegale

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a interzis in 29 aprilie companiei Astra Asigurari sa mai vanda polite de locuinta prin intermediul operatorului de comunicatii Romtelecom, considerandu-le ilegale.

Potrivit CSA, operatorul nu este autorizat sa intermedieze asigurari, iar informatiile din polita sunt inexacte si "conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati".

Compania Astra a fost obligata sa denunte politele privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom si sa ii anunte pe cei care le-au primit.

CSA a informat abonatii Romtelecom care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei ca aceasta societate care furnizeaza servicii de telecomunicatii nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari.

A.B.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Romtelecom asigurari Astra ilegale , #abonati