Ziare.com

Protest sambata, la sediul Romtelecom

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 08:49

   

Protest sambata, la sediul Romtelecom
Circa 500 de sindicalisti din Federatia Sindicatelor din Telecomunicatii vor picheta sambata, intre orele 12.00 si 14.00, sediul central al companiei Romtelecom din Capitala, nemultumiti de faptul ca incepand cu luna mai vor fi disponibilizati 600 de angajati ai operatorului telecom.

"Cerem respectarea cu strictete a legislatiei privind securitatea si protectia muncii, precum si respectarea Codului Muncii si a Contractului Colectiv de Munca privind normarea muncii. Reducerile de personal ar trebui sa se faca in baza Legii 467/2007 care se refera la obligatiile angajatorului in privinta dreptului la informare referitor la deciziile conducerii care afecteaza siguranta locului de munca", a declarat Cretu Gheorghe, prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Telecomunicatii, organizatorul mitingului de sambata.

Aproximativ 150 de angajati ai Romtelecom din mai multe judete din Transilvania au protestat, sambata trecuta la Cluj, reclamand intentia companiei de a concedia 600 de angajati incepand cu 1 mai.

Purtatorul de cuvant al Romtelecom Cluj, Ruxandra Inceu, a declarat atunci ca Romtelecom va acorda celor disponibilizati salarii compensatorii de pana la 14.000 de euro, dar nu poate renunta la decizia anuntata.

Romtelecom a anuntat in 18 februarie ca va reduce 600 de posturi in cadrul organizatiei de Operatiuni, angajatii disponibilizati urmand sa primeasca pachete compensatorii, cuantumul acestora fiind stabilit in functie de vechimea la locul de munca.

Romtelecom a precizat ca pentru plecarile prin acordul partilor, pachetul va avea valoare dubla fata de ceea ce prevede contractul colectiv de munca in vigoare, adaugand ca toti angajatii care parasesc organizatia vor primi consultanta gratuita pentru gasirea unui loc de munca (outplacement).

Si Federatia Sindicatelor din Comunicatie - FSCOM - a cerut companiei Romtelecom sa incerce cai alternative de reducere a cheltuielilor si sa analizeze situatia reala a fiecarui domeniu in parte.

Federatia Sindicatelor din Comunicatie a avertizat conducerea Romtelecom, Consiliul de administratie al companiei, cat si Guvernul Romaniei care, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, detin un procent de 46% din actiunile societatii, "sa nu faca niciun pas gresit si nici un abuz din punct de vedere legal atunci cand va trece la disponibilizarile de personal in cadrul companiei".

Sursa: rNews

Articol citit de 1318 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor