Ziare.com

Veniturile Romtelecom, in scadere

de Alina Bardas
Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 12:54

   

Veniturile Romtelecom, in scadere
Romtelecom a inregistrat o scadere cu 6,5% a veniturilor aferente trimestrului al treilea din 2010, in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent, pe fondul scaderii consumului ca urmare a reducerii salariilor angajatilor bugetari si a cresterii TVA.

"Vom continua sa ne concentram in lunile urmatoare ale acestui an pe lansarea de oferte menite sa ii ajute pe clientii nostri sa faca fata mai bine limitarilor din aceasta perioada economica de criza, mai ales ca ofertele de criza introduse in aceasta vara (scaderea tarifelor pentru internet si voce, oferta comuna cu Cosmote prin care oferim tarife la nivelul celor din retea pentru apelurile dintre cele doua retele) au fost deja bine primite de clientii nostri", a declarat directorul general Romtelecom, Yorgos Ioannidis, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In comparatie cu trimestrul al treilea din 2009, in 2010 Romtelecom a continuat sa inregistreze o crestere a numarului de abonamente (unitati generatoare de venit), cu o rata mai mica decat inainte de criza, atingand un total de aproximativ 4,6 milioane abonamente.

Atat numarul clientilor de Internet broadband, cat si cel al serviciilor de televiziune a crescut cu mai mult de 20% in trimestrul trei din 2010 fata de aceeasi perioada din 2009, cel al clientilor de televiziune depasind in acest moment 1 milion. Baza de clienti IPTV a depasit 20.000, in paralel cu extinderea acoperirii de la 10 orase la finalul lui 2009 la 32 de orase in prezent.

"Ne vom concentra in continuare sa identificam noi solutii de crestere a eficientei si de reducere a costurilor pentru a asigura profitabilitatea pe termen lung a companiei, iar in acest sens am initiat un nou proiect. Acesta se afla in prezent in faza de evaluare in cadrul Romtelecom, obiectivul fiind de a identifica solutii care sa sustina redefinirea modelului de business, ajutand Romtelecom sa devina mai eficienta si sa raspunda si mai bine cererilor pietei. Analizam toate ideile si le vom selecta pe acelea pecare le putem implementa si care merita puse in aplicare in urmatoarea perioada", a mai spus seful Romtelecom.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor