Profitul Romtelecom a crescut cu peste 50 la suta in primul semestru

Joi, 09 August 2012, ora 12:33
1638 citiri
Profitul Romtelecom a crescut cu peste 50 la suta in primul semestru
Foto: Arhiva

Romtelecom a obtinut o crestere a profitului EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 57,2 la suta, in primul semestru din acest an comparativ cu perioada similara din 2011, ajungand la 80,8 milioane de euro.

Profitul operational al companiei de telecomunicatii a fost de 25,3 milioane de euro, in primele sase luni din acest an, comparativ cu o pierder de 28,7 milioane de euro in urma cu un an, se arata in raportul grupului elen OTE, actionarul majoritar al Romtelecom.

In acelasi interval, veniturile companiei au coborat cu 4,8 la suta, pana la 316,5 milioane de euro.

In al doilea trimestru din acest an, s-a inregistrat o scadere usoara a veniturilor totale, cu 1,5 la suta un comparatie cu primul trimestru, din cauza serviciilor de voce, dar si ca urmare a declinului veniturilor din interconectare, in urma deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare de reducere a tarifelor, potrivit lui Anastasios Tzoulas, directorul executiv financiar al Romtelecom.

"Evolutia veniturilor in al doilea trimestru din 2012, in paralel cu reducerea accelerata a costurilor operationale, precum si o valoare mai scazuta a deprecierii si amortizarii, s-au tradus in obtinerea unei performante pozitive a profitului operational, pro forma EBITDA, fara costurile cu reducerea personalului, inregistrand o crestere de 11% in comparatie cu al doilea trimestru din 2011", a spus Tzoulas.

Numarul clientilor companiei, pentru serviciile pe voce, s-a redus cu 6 procente, pana la 2,404 milioane. In acelasi timp, pe serviciile de Internet broadband, s-a majorat numarul clientilor cu 8 la suta, pana la 1,169 de milioane.

Pe segmentul serviciilor de televiziune, Romtelecom avea, la sfarsitul semestrului intai, 1,207 milioane de clienti.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#crestere profit Romtelecom, #rezultate financiare Romtelecom , #stiri Romtelecom