Profitul Romtelecom a scazut cu aproape 40% in 2010

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 16:19
1765 citiri

Profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) al Romtelecom a scazut cu 38,7 la suta anul trecut, fata de 2009, ajungand la 154,7 milioane de euro, pe fondul unei concurente intense la nivelul preturilor.

In aceeasi perioada, veniturile companiei au scazut cu 8,4 la suta, de la 782,5 de milioane de euro la 716,9 milioane de euro, potrivit unui comunicat al actionarului majoritar al Romtelecom si Cosmote, grupul elen OTE.

In trimestrul al patrulea de anul trecut, veniturile Rometelecom s-a diminuat cu 11,2%, la 170,1 milioane de euro, in timp ce profitul EBITDA a fost de 31,9 milioane de euro, cu 37 la suta mai putin decat in perioada similara din 2009.

"2010 a fost un an dificil pentru Romtelecom, la fel ca pentru intreaga piata telecom din Romania, care a trebuit sa faca fata nevoilor clientilor de a-si scadea bugetele alocate pentru comunicare si divertisment. Ar fi fost greu pe orice piata telecom, insa a fost si mai dificil pe o piata ca aceea romaneasca, cu una dintre cele mai intense competitii la nivelul preturilor din regiune", a declarat Yorgos Ionnadis, director general al Rometelecom.

Anul trecut, compania a incercat sa compenseze pentru veniturile mai scazute de pe segementul de telefonie fixa prin ofertele de conexiuni broadband la Internet si servicii de televiziune.

Comparativ cu sfarsitul trimestrului patru din 2009, in perioada similara din 2010 numarul total de clienti pe segmentul broadband s-a majorat cu 23%, in timp ce numarul abonatilor la serviciile de televiziune a crescut cu aproximativ 16 la suta, depasind un milion de clienti.

Pe 31 decembrie 2010, platforma IPTV a Romtelecom, cu serviciul de video-on-demand, a atras peste 29.600 de clienti triple-play (VoIP, Internet si IPTV).

De asemenea, serviciul de Internet de mare viteza (20 - 30 Mbps), VDSL, lansat in 2009, avea aproximativ 49.000 de clienti.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#profit Romtelecom, #cifra afaceri Romtelecom, #venituri Rometelecom , #stiri Romtelecom