Ziare.com

Romtelecom - 30 milioane de euro pentru restructurarea personalului

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 07:40

   

Romtelecom - 30 milioane de euro pentru restructurarea personalului
Pentru a reduce costurile, Romtelecom este nevoit sa faca restructurari de personal, insa in 2011 acest proces ar costa compania aproximativ 33 de milioane de euro, daca ar viza 1.400 de angajati.

In 2009, in primele noua luni, Romtelecom a cheltuit 23,7 milioane de euro pentru restructurarea de personal, arata Financiarul.

"Pana la finalul anului diferentele sunt nesemnificative, pentru ca e vorba de plecarile din primavara si vara", a declarat Cristina Popescu, directorul de relatii publice al companiei.

In 2009, 600 de angajati au fost disponibilizati, iar 400 de salariati au renuntat voluntar la contractele de munca. Tot in 2009, 400 de salariati au fost transferati catre Ericsson prin externalizarea a doua departamente.

"Toate eforturile de transformare din anii precedenti nu au fost in van, deoarece, fara masurile pe care le-am luat in trecut, nu am fi fost capabili sa facem fata conditiilor economice, care s-au inrautatit de-a lungul ultimilor ani, si sa atingem aproximativ cate un milion de clienti pentru serviciile de internet broadband si de televiziune.

Costurile au devenit prioritatea maxima, data fiind puterea de cumparare redusa a clientilor si asteptarile acestora de a avea preturi mici si servicii de calitate. Operam pe o piata extrem de competitiva, cu unele dintre cele mai mici preturi din Europa pentru serviciile de comunicatii, si trebuie sa fim capabili sa ne imbunatatim performantele la nivel intern, capacitatea noastra de a oferi mai mult cu mai putine resurse.

Trebuie sa sustinem transformarea si schimbarea continua a companiei - este singura modalitate prin care putem sa fim in continuare competitivi pe piata romaneasca", a declarat recent Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1980 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor