Soarta Romtelecom, decisa pe 18 mai

Joi, 12 Mai 2011, ora 19:18
1991 citiri
Soarta Romtelecom, decisa pe 18 mai

Ministrul roman al Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat, joi, ca presedintele grupului elen OTE, Michael Tsamaz, va veni miercurea viitoare la Bucuresti pentru a anunta decizia privind posibila cumparare a actiunilor pe care statul roman le mai detine la Romtelecom.

"Astept oferta lor, pe care o voi inainta apoi specialistilor. Nu voi accepta orice pret. Voi cere, totodata, lamuriri legate de informatiile aparute in presa potrivit carora Grupul OTE ar fi decis sa il destituie de la conducerea Romtelecom pe Yorgos Ioannidis", a anuntat Valerian Vreme.

Ministrul Comunicatiilor a mai spus ca, in cazul in care nu ajunge la o intelegere cu cei de la OTE, ar prefera sa listeze pe bursa un pachet din actiunile Romtelecom. Potrivit informatiilor aparute in presa, oferta grecilor de la OTE pentru a cumpara actiunile detinute de statul roman la Romtelecom ar fi de 350 de milioane de euro.

Ministrul Valerian Vreme a participat joi la un eveniment organizat de ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) pentru a celebra 20 de ani de administrare a spectrului radio in Romania.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) informa, la sfarsitul lunii noiembrie, printr-un comunicat, ca secretarul de stat in cadrul MCSI Marius Fecioru a transmis reprezentantilor Romtelecom, in cadrul unei intalniri, intentia ministerului de a valorifica actiunile pe care le detine in cadrul companiei.

Marius Fecioru s-a intalnit atunci, la sediul MCSI, cu membrul Consiliului de Administratie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Guido Kerkhoff, cu presedintele si directorul general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), Michael Tsamaz, precum si cu directorul executiv al Romtelecom,Yorgos Ioannidis.

Actionarii Romtelecom sunt OTE, principalul operator de telecomunicatii din Grecia, cu 54,01% si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 45,99% din actiuni. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Romtelecom soarta, #Valerian Vreme Romtelecom, #OTE Romtelecom , #stiri Romtelecom