Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Doar 20% dintre romani mai sunt abonati la telefonie fixa

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 09:10
2065 citiri
Doar 20% dintre romani mai sunt abonati la telefonie fixa

Daca acum cinci ani cineva iti spunea ca in 2008 te vei putea abona la servicii de telefonie fixa la un operator GSM, mai mult ca sigur parea imposibil. Acum 5 ani Romtelecom era singurul furnizor de telefonie fixa, iar la scurt timp dupa au intrat pe aceasta piata firmele de cablu, precum RCS ori Astral. In prezent doar 2 din 10 romani mai sunt abonati la telefonie fixa.

Astazi, operatorii mobili ofera telefonie fixa, Romtelecom are in oferta televiziunea digitala, iar firmele de cablu ofera servicii de telefonie fixa si mobila, relateaza Adevarul.

In 2003, piata romaneasca a serviciilor de telecomunicatii trecea printr-o transformare de proportii ca urmare a doua mari tendinte: competitia tot mai intensa in randul furnizorilor de servicii si evolutia tehnologiilor de telecomunicatii.

Chiar daca s-a facut in pasi mici, liberalizarea si reforma legislatiei in domeniul telecomunicatiilor au reusit sa inlature barierele competitiei. Asa ca furnizorii nou-veniti au avut posibilitatea sa-si faca aparitia, iar celor deja existenti le-a dat posibilitatea sa abordeze domenii noi de servicii.

Pe langa aceasta, schimbarile tehnologice permit companiilor sa dezvolte noi servicii de telecomunicatii si aplicatii IT, care sporesc productivitatea si eficienta.

Comportamentul de consum al clientilor de telecomunicatii fixe indica faptul ca viitorul acestor servicii depinde in special de modul in care acestea sunt incluse in pachete de servicii convergente. Studiile arata ca, in randul companiilor, apelurile generate de pe terminalele fixe au o pondere semnificativa in cadrul numarului total de convorbiri.

De aceea domeniul telefoniei fixe este extrem de ofertant pentru un operator ca Orange, Vodafone sau firmele de cablu. Cei de la Orange spun ca, odata cu intrarea RCS&RDS pe piata telefoniei mobile si un nou actionar la Telemobil care promite sa faca investitii, ar trebui sa ne asteptam la o intensificare a concurentei in 2008.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#telefonie, #fixa, #mobile, #telecomunicatii , #telefonie fixa