Directorul RMGC confirma: Sunt investitori din Romania in actiunile Gabriel Resources

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 09:57
3484 citiri
Directorul RMGC confirma: Sunt investitori din Romania in actiunile Gabriel Resources
Foto: Digi24

Dragos Tanase (foto), director in compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), a declarat ca investitori din toata lumea, inclusiv din Romania, se arata tot mai interesati de actiunile companiei mama (Gabriel Resources), tranzactionate pe bursa canadiana.

"Actiunile sunt tranzactionate in fiecare zi. Ma bucura ca in ultima perioada exista investitori in actiunile Gabriel din toata lumea, inclusiv din Romania. Speculatiile ca declaratiile sunt legate de politicieni eu le-am verificat si sunt nefondate. De multe ori actiunile au crescut sau au scazut nu neaparat in functie de declaratiile politicienilor romani, ci in functie de evolutia pretului aurului", a declarat Dragos Tanase, duminica seara, intr-o emisiune la postul Digi24.

Directorul RMGC a precizat ca "investitorii s-au saturat de declaratii". "Ei vor sa vada ca Romania trece la fapte", a subliniat el.

Totodata, directorul RMGC a tinut sa precizeze ca nu vede niciun motiv pentru care acest proiect sa nu fie aprobat si a garantat ca proiectul va reprezenta "un model de dezvoltare miniera".

"Romania are multe resurse si eu garantez ca daca proiectul se va implementa, el va deveni un model de dezvoltare, astfel incat Romania va spune da, putem sa exploatam si celelalte resurse din Muntii Apuseni, pentru ca suntem o tara bogata in resurse, daca implementam aceleasi tehnologii ca la Rosia Montana", a declarat Dragos Tanase, adaugand "pot sa va garantez lucrul acesta".

Mai mult, directorul RMGC a facut trimitere la barajul construit pe Valea Cornei. "Acel baraj este gandit sa reziste la un cutremur de gradul 8 pe scara Richter, iar in zona, teoretic, un cutremur maxim posibil este de 5,6 pe scara Richter", a subliniat el.

Luni, comisia parlamentara infiintata special pentru proiectul Rosia Montana ii va audia pe initiatorul legii, ministrul Dan Sova, pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc si pe directorul SRI, George Maior.

De la 1 septembrie, in 26 de orase din tara si in alte 30 din lume au avut loc proteste fata de inceperea exploatarii miniere la Rosia Montana.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#actionari Romania Gabriel Resources, #romani investitori Gabriel Resources, #Dragos Tanase Rosia Montana , #Gold Corporation