Ziare.com

Rosia Montana: Gabriel Resources baga si mai multi bani in comunicare si avizarea proiectului

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 11:14

   

Rosia Montana: Gabriel Resources baga si mai multi bani in comunicare si avizarea proiectului
Gabriel Resources, actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), intentioneaza sa cheltuiasca si mai multi bani pentru promovarea proiectului Rosia Montana.

Compania a utilizat in primele noua luni ale acestui an 22,8 milioane dolari canadieni din rezerve si anunta cheltuieli in crestere cu avizarea si comunicarea in a doua jumatate a anului, in contextul dezbaterii din Parlament, scrie Bursa, care preia o stire Mediafax.

Inregistrata in Canada si listata la bursa de la Toronto, Gabriel Resources avea la finele lunii septembrie lichiditati de 56,2 milioane dolari canadieni, conditiile in care la finele anului trecut rezervele erau de 79 milioane dolari canadieni.

"Intensificarea activitatii asociate procedurilor de avizare si activitatilor de comunicare in ultima parte a celui de-al treilea trimestru din 2013, in contextul dezbaterii parlamentare anuntate, ar trebui sa creasca in continuare utilizarea numerarului pe parcursul trimestrului al patrulea din 2013", se arata intr-un comunicat de presa.

Gold Corporation a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 2,1 milioane dolari canadieni, fata de o pierdere de 1,7 milioane dolari canadieni in trimestrul al doilea, respectiv un rezultat negativ de 3,7 milioane dolari canadieni in perioada iulie-septembrie a anului trecut.

Comisia parlamentara speciala a respins proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana, urmand ca in Parlament sa se dezbata un nou proiect de lege care sa vizeze toate exploatarile miniere.

Gabriel Resources vrea sa "evalueze exhaustiv" implicatiile concluziilor si recomandarilor comisiei speciale din Parlament si sa ajute, acolo unde este adecvat, in progresul catre un deznodamant pozitiv al problemelor ridicate, se mai spune in comunicat.

De asemenea, compania vrea sa mentina colaborarea cu Guvernul in timpul dezbaterii din Parlament si sa continue sa sublinieze "beneficiile cheie, economice, de mediu, sociale si culturale" aduse Romaniei de proiectul minier de la Rosia Montana.

Primul pas va fi obtinerea avizului de mediu pentru proiect.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Opriti romanii si evreii fara de tara!

Aveti grija romani, stramosii v-au last tara sa o pastrati si sa sa va bucurati de bogatiile si friumusetiele ei!
Crimnialii, trebuie judecati! Nu trebuie iertati!

 

realitatea

la Rosia Montana oamenii mor de foame cu aurul blocat sub pamant, iar sansa pentru o viata mai buna, mineritul, se amana de ani de zile fara motiv. crezi ca se bucura de tara?

Draga RMGR, va rog sa bagati cit mai multi bani in orice faceti pe

aici. Va multumesc si va rog sa continuati.
Dumnezeu va va multumi, dar doar pe lumea cealalta...
Eu va propun un film 4D, cu un popor, n'trans, de culoare rosu-cianura, care s-au simtit un pic agresati de catre Uniunea Stelara :-)))
Din pacate, au fost victime, care si-au pierdut barbatia si OOle, in afruntarea cu dragonii din vale...

 

oportunitate pentru tara

eu as propune sa luam lucrurile ceva mai in serios si sa profitam de oportunitatile pe care le avem ca si tara, ca asta este repornirea mineritului, o oportunitate pentru tara noastra

sa se porneasca!

dupa ce se va da drumul proiectului, cei de la RMGC vor face cea mai mare investitie privata din tara noastra de pana acum, de asemenea proiecte avem nevoie ca sa ne dezvoltam!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor