Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rosia Montana: Primarul si mai multe ONG-uri ii cer lui Ponta solutii alternative

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 12:00
2393 citiri
Rosia Montana: Primarul si mai multe ONG-uri ii cer lui Ponta solutii alternative
Foto: Arhiva

Primarul din Rosia Montana si mai multi reprezentanti ai unor ONG-uri din zona ii solicita public co-presedintelui USL Victor Ponta sa spuna ce solutii alternative are pentru reducerea poluarii cu care se confrunta in prezent aceasta zona, in conditiile in care se opune demararii proiectului Gold Corporation.

Recent, USL si-a lansat "Viziunea asupra mediului", document in care Rosia Montana ocupa un capitol special, PSD si PNL vizand, printre altele, amanarea acestuia, desecretizarea de urgenta a contractului RMGC cu statul roman, realizarea unor evaluari independente cu privire la beneficiile si costurile implicate pentru statul roman, dar si o analiza corecta cu privire la "interesele reale ale persoanelor si companiilor care vor sa investeasca la Rosia Montana".

Viziunea USL asupra mediului: Poluatorul plateste

Primarul din Rosia Montana si cativa sefi de ONG-uri ii trimit lui Victor Ponta, cel care va fi premierul propus de USL, o scrisoare deschisa in care ii solitica public sa spuna "care este solutia dumneavoastra concreta pentru poluarea prezenta din Rosia Montana", scrie Ziua de Cluj.

"'Parteneriatul pentru Mediu Rosia Montana' este format din oameni care stiu ce inseamna ecologia, stiu ce inseamna credinta si stiu ce inseamna si sa iti pese de mediul in care traiesti. Stim, de asemenea, ca Rosia Montana are ACUM probleme de mediu grave, care trebuie rezolvate urgent, iar pentru acest lucru este nevoie de investitii economice serioase, singurele care pot remedia situatia mediului si situatia sociala din

comuna.Asa arata acum Rosia Montana - si dumneavoastra ati vazut aceste imagini, le stiti prea bine.

Ce propuneti, concret, ca sa schimbati dezastrul ecologic actual de la Rosia Montana?", il intreaba pe Ponta semnatarii scrisorii deschise, atasand si cateva imagini din zona, care ilustreaza "dezastrul ecologic" actual.

ONG-urile mai spun ca sustin mineritul responsabil si modern, cu investitii majore, aceasta fiind singura solutie concreta acum, "unica sansa de salvare a zonei de la dezastrul ecologic actual, care fara masuri concrete si imediate va continua sute de ani, dar si de salvare de la depopulare, somaj si saracie".

"Aceasta este convingerea ferma a comunitatii de aici. Si dumneavoastra ar trebui

sa va pese de oameni, ca reprezentant al unui partid social, care, in plus, veniti si dintr-o zona cu traditie miniera! Pentru comunitatea locala, mineritul nu reprezinta doar o traditie de mii de ani, ci si speranta unui viitor cu un trai mai bun si indestulat, intr-un mediu mai sanatos, acasa la noi.

Comunitatea de la Rosia Montana nu este o minge de ping-pong pentru politicieni, localnicii nu sunt un argument sau un contra-argument de campanie electorala", mai sustin semnatarii scrisorii deschise adresate co-liderului USL, adaugand ca s-au saturat de "declaratii goale, simple cuvinte care suna bine si isi propun, fara succes probabil, sa impresioneze electoratul".

Documentul este semnat de Asociatia "Parteneriatul pentru Mediu Rosia Montana", Eugen Furdui - Primar Rosia Montana, ONG Pro Rosia Montana, ONG Pro Dreptatea, Asociatia Culturala a Maghiarilor din Abrud si Rosia Montana si Asociatia Studentilor din Rosia Montana.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Rosia Montana, #USL Rosia Montana , #Gold Corporation