Activistii Rosia Montana s-au legat cu lanturi in fata CNA

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 12:05
3616 citiri
Activistii Rosia Montana s-au legat cu lanturi in fata CNA
Foto: voxpublica.realitatea.net

Un grup de sapte activisti protesteaza, marti, in fata sediului Consiliului National al Audiovizualului (CNA), nemultumiti de felul in care trei televiziuni au transmis informatiile despre referendumul pe tema mineritului la Rosia Montana, din 9 decembrie.

Unii dintre activisti s-au legat cu lanturi de gardul CNA de o instalatie de metal in fata intrarii in cladirea institutiei, "pentru a transmite romanilor ca CNA le ascunde adevarul despre Rosia Montana".

Potrivit Ralucai Dan, coordonator campanii si comunicare Re.Generation si organizator al manifestatiei, actiunea de protest vizeaza CNA, "care nu a intervenit absolut deloc sa sanctioneze aceste televiziuni, care au transmis informatii false, mincinoase, despre rezultatele referendumului cianurii de la Rosia Montana, din judetul Alba, din 9 decembrie".

Aceasta a precizat, pentru Ziare.com, ca este vorba despre un protest pasnic, ca de obicei.

"Sunt sapte activisti. Doi dintre ei sunt legati cu sisteme antifurt de o instalatie de metal, asemenea unui gard, iar alti doi sunt legati cu lanturi de aceeasi instalatie", a spus Raluca Dan, adaugand ca manifestantii vor ramane in fata CNA cel putin pana cand va lua sfarsit intalnirea membrilor Consiliului.

"Asteptam sa vina descarcerarea, sa ne ridice de aici, pentru ca din partea CNA nu ne-au tratat absolut deloc cu respectul cuvenit. A iesit presedintele CNA (Laura Georgescu - n.red.) si ne-a invitat sa discutam inauntru. Noi am spus ca preferam afara, sa fie o discutie transparenta, sa auda toti protestatarii veniti astazi aici. Dumneaei a refuzat, spunand ca ea este platita de statul roman sa stea inauntru, pana la ora 5", a afirmat aceasta.

Protestatarii spera sa obtina sanctionarea celor trei televiziuni - Antena 3, Realitatea Tv si B1 Tv - conform Legii Audiovizualului. Totodata, acestia doresc sa se spuna ca referendumul din 9 decembrie a fost invalidat, si nu ca mineritul din Apuseni este sustinut.

"Vrem sa se spuna ca referendumul a fost invalidat, asa cum arata rezultatele oficiale ale Biroului Electoral Judetean, si nu cum a fost transmis in presa, si anume ca mineritul in Apuseni are o sustinere larga in randul populatiei. Conform Legii Audiovizualului, este chiar obligatoriu ca televiziunile care nu au dat informatii corecte si din contra, partinitoare, sa revina asupra subiectului in prime-time si sa remedieze situatia", a mai declarat Raluca Dan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#protest Rosia Montana CNA, #activisti Rosia Montana protest CNA, #protest referendum Rosia Montana, #activisti Rosia Montana sanctionare televiziuni , #proiect