Ce participatie ar putea avea statul la proiectul Rosia Montana

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 21:01
2351 citiri
Ce participatie ar putea avea statul la proiectul Rosia Montana
Foto: Arhiva

Actionarul majoritar al societatii comerciale "Rosia Montana Gold Corporation" (RMGC), Gabriel Resources Ltd., va ceda gratuit actionarului minoritar, controlat de statul roman, o cota de participare la capitalul social al RMGC in cuantum de 5,6858%.

In urma cesiunii, participatia statului urmeaza sa se majoreze la 25%, conform proiectului de Acord privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana, publicat pe site-ul Departamentului pentru Proiectului de Infrastructura si Investitii Straine.

Cesiunea se va realiza in doua etape, intr-o prima etapa urmand sa aiba loc transferul unei cote de 3,6858% din capitalul social al RMGC catre Minvest sau un succesor al acesteia, rezultand o participatie a statului roman de 23%.

Transferul se va realiza cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii: Acordul de mediu privind implementarea proiectului a fost emis si aprobat prin Hotarare de Guvern si nu contine modificari semnificative fata de proiectul prezentat si propus prin raportul EIM si studiul de fezabilitate; proiectul de lege privind unele masuri prealabile exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania, care contine in anexa prezentul acord a intrat in vigoare.

Cea de-a doua etapa prevede transferul unei cote de 2% la capitalul social al RMGC catre Minvest sau catre un succesor al acesteia, sub conditia indeplinirii cumulative a urmatoarelor evenimente: au fost emise in termene care nu au inregistrat intarzieri semnificative fata de termenele prevazute in calendarul de autorizare toate autorizatiile conform legii pentru inceperea fazei de operare (exploatare) comerciala a proiectului, iar acestea nu contin modificari substantiale negative fata de specificatiile proiectului.

Proiectul mentioneaza ca partile convin ca statul roman sa isi mentina cota de participare la capitalul social al RMGC la nivelul de 25% pe toata durata de valabilitate a licentei de exploatare.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#participatie stat Rosia Montana, #proiect Rosia Montana , #proiect
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
statul , adica trei smenari care o sa faca vreo cateva zeci de