Ziare.com

Ministerul Mediului poate continua evaluarea proiectului de la Rosia Montana

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 23:45

   

Ministerul Mediului poate continua evaluarea proiectului de la Rosia Montana
Ministerul Mediului poate continua procedura de evaluare a proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana.

Asta dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Memoriul Tehnic de Prezentare (MTP) este complet si a fost depus in conformitate cu cerintele legale, se arata intr-un comunicat al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Potrivit Evenimentul Zilei, in aceste conditii, Ministerul Mediului nu mai trebuie sa retrimita Memoriul Tehnic de Prezentare catre RMGC, deoarece nu sunt necesare completari.

Este al cincilea litigiu major castigat de companie in acest an.

"Aceasta decizie confirma ca MTP, care sta la baza raportului de evaluare a impactului asupra mediului (EIM), a fost depus in mod valid catre Ministerul Mediului si, drept urmare, procedura de evaluare a proiectului poate continua in conformitate cu toate cerintele legale", a explicat Dragos Tanase, director general RMGC.

Compania a anuntat recent ca membrii comisiei de analiza tehnica au confirmat continuarea procesului de evaluare pentru Proiectul Rosia Montana.

Compania sustine ca proiectul va genera mii de locuri de munca si va aduce peste 4 miliarde de dolari economiei romanesti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da !

Mai e ceva de furat in Rominia ! Aurul si Ardelenii lui Boc i-si sufleca minicile !

 

Mai Ivan-maldavan de-al lui Smirnov,

Sa stii ca romanii prin moldoveni inteleg moldoveni adevarati,nu contrafacuti! Romanii ii miros pe impostori de la o posta!

Bai Stane !

Mai ai frati pi'acasa ?

specialistii sa decida

e timpul ca specialistii sa isi spuna cuvantul. ei sunt cei mai in masura sa spuna daca e un proiect care merita aprobat sau nu

 

ministerele sa-si faca treaba

Parerile pe acest proiect intotdeauna au fost impartite. Scopul acestor institutii este tocmai de a evalua si aproba proiecte de investitii.

 

sa fim mai optimisti

@Moldoveanu -E greu de crezut ca toti in tara asta sunt corupti.Mai sunt oameni integri si specialisti care sa faca evaluari corecte. Un pic de incredere si timp acordat acestor oameni va demonsra de ce sunt capabili si dac proiectul asta merita atentie sau nu

 

cale libera

Ministerul Mediului are toata libertatea acum sa convoace CAT si sa continue analiza proiectului. Daca va fi bun va fi aplicat iar locuitorii de la RM isi vor vedea visul implinit.

 

Mai trebuie vointa

CAT din cadrul Ministerului Mediului, alcatuita din atatia specialisti, are acum toata lubertatea si autoritatea sa decida. De lege e acoperita, de coruptie e ferita deoarece e prea diversa ca sa se poata spune ca e cumparata. Asteptam solutia acestor specialisti .

 

O avem si pe acesta

Daca era necesara si hotararea justitiei acum o avem. Ne mai trebuie hotatarea comisiei sa vedem daca proiectul e sau nu aplicabil.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor