PC si-a anuntat pozitia fata de proiectul Rosia Montana. Cum vor vota conservatorii

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 17:03
1670 citiri
PC si-a anuntat pozitia fata de proiectul Rosia Montana. Cum vor vota conservatorii
Foto: Arhiva

Parlamentarii PC nu vor vota proiectul Rosia Montana si sustin ca exploatarea ar trebui sa se faca de catre o companie nationala cu capital majoritar de stat, a anuntat, miercuri, senatorul PC Tudor Barbu.

Barbu a spus, intr-o conferinta de presa, ca proiectul Rosia Montana nu este ce are nevoie Romania, aratand ca trebuie create locuri de munca, dar nu poate fi acceptata exploatarea cu o redeventa de 6% si ca trebuie creata o companie nationala cu capital majoritar de stat.

"Proiectul si contractul Rosia Montana in forma actuala, asa cum a fost gestionat de guvernarile succesive din 1997 pana in prezent, nu reprezinta ceea ce are nevoie Romania.

Antonescu: Mie mi-a devenit clara pozitia PSD, de sustinere a proiectului Rosia Montana

Romania are nevoie de un contract si de un proiect de exploatare care sa genereze locuri de munca in zona, pentru ca in zona singura ocupatie e mineritul, asa cum au facut familiile lor de sute de ani, dar interesul national si al generatiilor viitoare, bogatia si rezervele Romaniei nu trebuie puse la mezat pe o redeventa ca aceasta si de clauze ca acestea.

Vrem ca exploatarile de aur, wolfram, argint, nichel sa fie facute de o companie care sa aiba ca unic actionar statul roman pentru ca majoritatea banilor sa intre in vistieria tarii", a afirmat Barbu.

El a spus ca grupul parlamentar senatorial al PC a decis sa voteze impotriva proiectului Rosia Montana. "In plenul Senatului voi vota impotriva proiectului, asa cum a decis grupul senatorial PC, a decis ca votul va fi negativ", a mai spus Tudor Barbu.

Al doilea soc pentru RMGC: Aviz negativ in unanimitate de la Comisia de Administratie

Proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana a primit, marti, raport negativ din partea Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat.

Membrii Comisiei au votat in unanimitate impotriva proiectului, in sedinta secreta. Raportul final care va fi trimis plenului va trebui sa contina, de asemenea, punctul de vedere al Comisiei economice, la randul ei sesizata in fond. Proiectul de act normativ a primit, de asemenea, un aviz negativ din partea Comisiei juridice din Senat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Tudor Barbu Rosia Montana, #PC Rosia Montana, #vot PC Rosia Montana , #proiect