PDL ii cere lui Ponta sa retraga din Parlament proiectul de lege referitor la Rosia Montana

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 21:10
1492 citiri
PDL ii cere lui Ponta sa retraga din Parlament proiectul de lege referitor la Rosia Montana

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, ca partidul pe care il conduce ii cere premierului Victor Ponta sa retraga din Parlament proiectul de lege care reglementeaza exploatarea de la Rosia Montana, adaugand ca acestui proiect ii lipsesc zece avize.

Vasile Blaga a afirmat, sambata, la Mamaia, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PDL, ca democrat-liberalii isi doresc crearea de locuri de munca, dar nu in conditiile in care proiectului de lege privind exploatarea de la Rosia Montana ii lipsesc zece avize.

"PDL ii cere premierului Victor Ponta sa retraga din Parlament proiectul de lege referitor la Rosia Montana. Este adevarat ca in Romania lucrurile nu merg bine in economie: somajul se apropie de 750.000 de oameni, sunt cu 50.000 de someri mai multi decat in august anul trecut. Este adevarat ca in Romania, in fiecare zi, intra in insolventa 50 de firme. Este adevarat ca domnul prim-ministru, incercand sa umple gaurile in buget, a inventat sau a marit 28 de noi taxe si impozite. Noi dorim crearea locurilor de munca, dar nu in orice conditii. Suntem pentru prima data in situatia de a vedea in Parlament un proiect de lege caruia ii lipsec zece avize. Niciodata, si am facut parte din mai multe guverne, nu intra nici in sedinta pregatitoare de Guvern un proiect de lege care nu avea avizele necesare", a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai spus ca, asa cum este formulat, proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana "risca sa scape de sub controlul Romaniei prin drepturile pe care le acorda investitorilor".

"Ministerul Justitiei spune, nici mai mult nici mai putin, ca nu este nevoie de o lege in cazul Rosia Montana, pentru ca legea reglementeaza la general si nu se ocupa in particular de un agent privat si, mai mult, spune ca, asa cum este formulat, proiectul de lege risca sa scape de sub controlul Romaniei prin drepturile pe care le acorda investitorilor", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga a precizat ca prin acest proiect, Romania va fi si mai prost vazuta de catre partenerii europeni, in special din cauza lipsei de responsabilitate a premierului Victor Ponta.

"Pana acum ne obisnuise sa nu-si asume nimic, sa nu-si respecte promisiunile electorale - tineti minte pozitia domniei sale fata de acest proiect cand era in opozitie. Ati vazut cata lipsa de responsabilitate. Este clar ca Romania, Guvernul ei, va fi si mai prost vazuta de catre partenerii din Uniunea Europeana din moment ce premierul Romaniei are o pozitie, deputatul Ponta o alta, iar partidul de guvernamant este lasat la liber sa faca ce vrea. Ponta nu a intrebat Parlamentul cand a inceput discutiile pentru privatizarea CFR Marfa. Nu a intrebat Parlamentul nici cand a renuntat la peste 400 de milioane de euro pe care Rompetrolul ii datora statului roman. Iata ca acum, dorind sa nu-si asume nicio responsabilitate, vrea sa transforme comisiile parlamentare in foruri de decizii si de avizare a unui proiect intre statul roman si o firma privata", a mai spus Vasile Blaga.

Sedinta Biroului Permanent National al PDL a avut loc, sambata, la Mamaia.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#PDL Ponta Rosia Montana, #PDL Ponta retrage proiect , #proiect